You are here:

Food & future studenten bezoeken Koppert cress

Tijdens de derde praktijkdag zijn studenten van food & future naar Koppert Cress geweest. Koppert is een teler van eetbare planten. Ze zijn hier voortdurend op zoek naar natuurlijke, innovatie plantjes. Deze plantjes worden ook wel cressen genoemd. Ze worden gebruikt om de smaak, geur en presentatie van een maaltijd te versterken. Cressen zijn vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten. De intensiteit van smaak en geur wordt alleen in jonge plantjes aangetroffen.

IMG 0587

Eric Miete nam de studenten tijdens deze praktijkdag mee in de wereld van Koppert. Eric is cress coach en product promoter bij Koppert Cress. Daarnaast mochten onze studenten tijdens een Q&A vragen stellen aan Stijn Baan. De termen van deze zeer geslaagde praktijkdag waren gezonde voeding, duurzaamheid en food innovatie.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit onderwerp? Onlangs is hiervan ook een reportage geweest bij Reizen Waes op NPO. Bekijk hier de reportage over Koppert Cress.

Kunnen we bij jouw bedrijf langskomen?

Wij zijn voor onze nieuwe opleiding food & future altijd op zoek naar bedrijven waar wij met onze studenten kennis mogen ophalen over voeding en de processen die daarbij een rol spelen. Kunnen we bij jouw bedrijf terecht? Laat het ons weten.

Iedere vrijdag krijgen studenten van de opleiding food & future praktijkscholing. Een dag waarbij ze bedrijven bezoeken en uitleg krijgen over voeding. Wat voeding met je lichaam doet, nieuwe bereidingswijzen en mogelijkheden in de keuken. 

Lees ook