You are here:

Eerste fase van moestuinproject Curio isk afgerond

Maar liefst dertig medewerkers van ABN AMRO hebben vorige week hun handen uit de mouwen gestoken bij Curio isk in Bergen op Zoom. De ABN AMRO Foundation, die zich voor een half jaar heeft verbonden aan de school, helpt Curio isk met het bouwen van een moestuin. De moestuin zal gebruikt worden voor het kweken van groenten voor de catering van school. Daarnaast kan hij ook ingezet worden tijdens de praktijkles groen. De eerste fase van het project is nu klaar.

IMG 20211210 WA0024

De moestuin komt te staan op het terrein van Curio isk in Bergen op Zoom. Maar voordat de moestuin aangelegd kon worden, moest er eerst flink opgeruimd worden. Het terrein was volledig begroeid en lag bezaaid onder een laag bladeren en zwerfafval. ABN AMRO heeft samen met W&M Tuincomfort (hoveniersbedrijf uit Lepelstraat) en leerlingen van isk het terrein leeggehaald. Om al het groenafval op te ruimen stelde de Gemeente Bergen op Zoom een hakselaar beschikbaar.

Foto voor

Foto na dag twee

De volgende fase: opbouw van de moestuin

Dankzij de financiële bijdrage van ABN AMRO Foundation kunnen de kosten die gemaakt zijn door W&M Tuincomfort, worden vergoed. Voor het bedrag dat overblijft kan W&M het terrein samen met Bouwmensen voorzien van tegels. En de leerlingen en stagiaires van isk hier les in geven. Daarna kan ook de kas geplaatst worden, die wordt gesponsord door Cargill. Netafilm Netherlands sponsort groenten en stekjes voor in de kas. De moestuinen worden in het voorjaar samen met de isk-leerlingen ingericht.

IMG 20211210 WA0008
Het was een enorme klus, maar al mijn collega’s zijn blij dat ze hun steentje konden bijdragen
Annet Schellen (ABN AMRO)

Groenten uit eigen moestuin

Als de moestuin straks klaar is, kan de school de groenten gebruiken voor haar eigen catering. Daarnaast kan de moestuin natuurlijk ook ingezet worden voor de praktijkles groen.

 

Lees ook