You are here:

ABN AMRO Foundation verbindt zich aan Curio isk

Afgelopen week maakte een groep van ruim veertig medewerkers van ABN AMRO kennis met de internationale schakelklas (isk) van Curio. De foundation verbindt zich de komende tijd aan de school in Bergen op Zoom. Dit doet ze samen met het ABN AMRO team West-Brabant. ABN AMRO levert een financiële bijdrage aan het project Our Workflow dat de isk-leerlingen begeleidt naar werk. Ook steken tientallen medewerkers de handen uit de mouwen om samen met de leerlingen een moestuin aan te leggen bij de school.

Abnamro1
Het team van ABN AMRO maakte afgelopen week kennis met Curio isk

Het maatschappelijk betrokken netwerk Samen in de Regio bracht ABNO AMRO in contact met de school en het project Our Workflow. ABN AMRO richtte een sponsorteam op dat bestaat uit medewerkers van de bank. Dit team biedt haar eigen netwerk de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan dit mooie maatschappelijke project. Daarnaast roept ze ondernemers uit de regio Bergen op Zoom op om zichzelf aan te melden indien zij iets voor het project kunnen betekenen. Alle hulp is welkom.

Inzameling

Een eerste bijdrage is al geleverd door het ABN AMRO team West-Brabant. Ze hielden een inzameling ten behoeve van de Kringloopwinkel Curiosa die gevestigd is in de school. Dit heeft heel veel mooie (kinder)kleding opgeleverd. De kleding kan verkocht worden aan gezinnen die betrokken zijn bij onze school en gezinnen uit de omgeving van de school.

Maatschappelijk project

Our Workflow is een project dat is opgezet door Curio isk/entree en Samen in de Regio. Het maatschappelijke project ondersteunt de meest kwetsbare doelgroep binnen Curio isk. Het faciliteert een leerwerktraject waarin jongeren (16+) een maatwerktraject kunnen volgen. Bijgestaan door vakmensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties leren deze jongeren werknemersvaardigheden en specifieke praktische vaardigheden. Zo kunnen deze leerlingen vanuit de veilige schoolomgeving goed toegerust naar werk begeleid worden. Het project Our Workflow wordt mede mogelijk gemaakt door Regio West-Brabant, West-Brabant werkt met Talent en de Provincie Noord-Brabant.

Over Curio isk

Leerlingen van Curio isk zijn nieuw in Nederland. Ruim 65% van de leerlingen is gevlucht voor oorlog of onderdrukking. Naast vluchtelingen starten ook kinderen van migranten hun schoolcarrière in Nederland op een isk. Veel leerlingen binnen Curio isk willen niet alleen de taal nog leren, maar starten ook op school met het bouwen van een nieuw sociaal netwerk. Het sociale leven van de leerling vindt vooral plaats op school.

Wil je ook een bijdrage leveren? Stuur dan een bericht naar isk@curio.nl. We nemen dan snel contact met je op.

Fijn dat ABN AMRO zich inzet voor de jonge nieuwkomers in de regio en inziet dat deze doelgroep ook hoort bij de Generation to Come!
Rogier Raeijmaekers - onderwijsmanager Curio isk Bergen op Zoom

Lees ook