You are here:

De Curio studentenraad installeert 11 nieuwe leden

11 nieuwe leden, in de leeftijd van 14 tot 24 jaar vertegenwoordigen alle leerlingen en studenten van Curio. Deze week zijn de leden officieel geïnstalleerd. Ze hebben kennisgemaakt met de zittende studentenraad, de raad van bestuur en met elkaar. 

Studentenraad 3277 (1)
11 nieuwe leden, van 14 tot 24 jaar

Verkiezingsstrijd
47 leerlingen en studenten hebben zich aangemeld voor de centrale studentenraad. Dat zorgde voor verkiezingen binnen de 4 mbo-sectoren. Een leuke, spannende en uitdagende onderlinge verkiezingsstrijd. Social media, presentaties in mentorklassen en posters op school, alle middelen zijn ingezet. 

8 studenten hebben deze verkiezingen gewonnen. 

Samenwerking leerlingen en studenten
De mbo-studenten gaan samenwerken met de leerlingen van de sector vmbo en de sector start. Voor het vmbo en start hielden we geen verkiezingen; dat was niet nodig gezien het aantal aanmeldingen en beschikbare plekken.

Met leerlingen en studenten in de leeftijd tussen 14 en 24 jaar hebben we een goede balans gevonden. Dit is een goede vertegenwoordiging van onze leerlingen en studenten. 

Installatie
Het is best wel spannend om naar een nieuwe locatie te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. En dan ook nog te praten met de raad van bestuur. Marc van Campenhout, lid van de raad van bestuur, presenteert Curio. Wie zijn we en aan welke ontwikkelingen werken we. 

De vervolgstap is voor de leden: Wie ben je en wat zou jij als eerste willen veranderen? Meer hierover volgt binnenkort. 

Studentenraad begeleider Nienke Dolfing vertelt
"De huidige leden hebben toegezegd nog tenminste tot de meivakantie aan te blijven. Een aantal zal dan stoppen, sommige anderen zullen het studiejaar afmaken. Door op deze manier af te ronden, is het mogelijk voor ene goede overdracht te zorgen. Daarnaast geeft het wat tijd en ruimte om te onderzoeken hoe we de Curio studentenraad (nog) meer inhoud kunnen geven. Zoals door het opzetten/uitbreiden van de deelraden."

 

 

Lees ook