Studentenraad

Wij zijn allemaal Curio leerlingen en studenten. We zitten dus allemaal op het vmbo of volgen een mbo-opleiding. En.. we willen graag meedenken over ons onderwijs. Bijvoorbeeld hoe het leren vanuit huis nou echt gaat, of we onze boekenlijst goed vinden en hoe de lesroosters zijn. 

Curio vindt goed onderwijs belangrijk. Daarom gaat de raad van bestuur iedere 6 weken in gesprek met een groep leerlingen en studenten. 
Met ons dus.

De nieuwe studentenraad is gestart!

Na een spannende verkiezingsstrijd zijn we op 14 februari gestart met de nieuwe studentenraad. 11 nieuwe leden vanuit het vmbo, start en mbo. Allemaal tussen de 14 en 23 jaar oud. De huidige leden blijven tot de meivakantie of tot de zomervakantie. Zo kunnen we nog een paar maanden van elkaar leren en is er een goede overdracht tussen de zittende en de nieuwe leden. We gaan nu verder met de deelraden, want iedere sector krijgt ook nog een eigen deelraad. Wil je deelnemen in de deelraad van jouw sector? Mail ons via studentenraad@curio.nl

Ff546b68 878A 42Ff B1f5 429B3c9fe5c3 (1)

Eén centrale studentenraad voor heel Curio
De raad van bestuur wil graag weten wat wij vinden van Curio en welke ideeën we hebben voor het onderwijs. Bijvoorbeeld als het gaat om privacy, schoolkosten of online leren.
We zijn ook nieuwsgierig: wat gebeurt er als we een klacht hebben? Hoeveel geld besteedt Curio aan het opleiden van onze docenten? En we leren ook graag nieuwe dingen. Hoe werkt een vergadering en hoe geven we daar onze mening? Hoe beïnvloeden we mensen bij Curio die de beslissingen maken? Wie maakt eigenlijk de beslissingen.

Met de centrale studentenraad houden we dit, en nog veel meer, in de gaten voor heel Curio. Elke 6 weken vergaderen we over deze onderwerpen. En dit doen we altijd samen met een begeleider (Nienke) en met de raad van bestuur (Marc).

Wij mogen ons overal mee bemoeien

Iedere sector heeft ook nog een eigen deelraad
De centrale studentenraad kan niet alles organiseren voor heel Curio. Daarom heeft iedere sector ook nog een eigen deelraad. 
Een deelraad is een groepje studenten of leerlingen die de 'stem' zijn van de andere studenten en leerlingen in die sector. Zij praten samen over onderwerpen die de sector of een aantal locaties/opleidingen aangaan. 

Er zijn 6 deelraden:

  • 4 voor het mbo, 1 voor iedere sector
  • 1 voor het vmbo
  • 1 voor start, praktijkschool, vavo en nt2

Een deelraad spreekt ook regelmatig met de managers van de sector. Dit gaat over onderwerpen die de scholen/opleidingen aangaan. Bijvoorbeeld de lesroosters, het internet, examens, planningen etc.

Wat levert de deelraad je op?

  • je leert nieuwe mensen kennen
  • je leert hoe een organisatie werkt
  • je leert om goed te vergaderen
  • je bouwt een netwerk en je leert netwerken
  • je hebt een mooie toevoeging op je cv
  • je krijgt een goede financiële beloning per maand 
SR Banner Website Wil Jij Het Onderwijs Van Curio Verbeteren

Nieuwe leden gezocht!

Ieder jaar halen een aantal van onze leden hun vmbo- of mbo-diploma. En dan zijn we dus op zoek naar nieuwe leden. Voor schooljaar '22-'23 hebben we voldoende leden voor de centrale studentenraad. Zou jij graag willen aansluiten bij de deelraad van jouw sector? Meld je dan aan via studentenraad@curio.nl en vermeld jouw sector. Wil jij meepraten over wat er bij Curio gebeurt? Kom bij ons!