Studentenraad

Wij zijn allemaal Curio leerlingen en studenten. We zitten dus allemaal op het vmbo of volgen een mbo-opleiding. En.... we willen graag meedenken over ons onderwijs. Bijvoorbeeld hoe het leren vanuit huis nou echt gaat. Of we onze boekenlijst goed vinden. En hoe de lesroosters zijn. 

Curio vindt goed onderwijs belangrijk. Daarom gaat de raad van bestuur iedere 6 weken in gesprek met een groep leerlingen en studenten. Met ons dus.

Wij mogen ons overal mee bemoeien

Nieuwe leden Curio studentenraad van start


De raad van bestuur wil graag weten wat wij vinden van Curio en welke ideeën we hebben voor het onderwijs. De raad van bestuur vraagt instemming op begrotingen, schoolkosten en beleidsstukken. Ze vragen advies over bijvoorbeeld flexibilisering, het studenteninformatiesysteem of blended leren.

Maar we zijn ook nieuwsgierig. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als studenten een klacht hebben? Ook willen we graag weten wat studenten bezighoudt. De studentenraad wil onderwerpen die onze studenten belangrijk vinden bespreekbaar maken bij de raad van bestuur.

Onze talenten zetten we in om te vergaderen, te debatteren, onderwerpen bespreekbaar te maken en te bekijken hoe we besluiten kunnen beïnvloeden. Samen met de ouderraad en ondernemingsraad hebben wij medezeggenschap om het onderwijs nog beter af te stemmen op de leerlingen en studenten.

Met de centrale studentenraad houden we dit, en nog veel meer, in de gaten voor heel Curio. Elke 6 weken vergaderen we over deze onderwerpen. En dit doen we altijd samen met een begeleider (Annelies Bok) en met de raad van bestuur (Marc van Campenhout).

De leden van de studentenraad zijn:

techniek en technologie 

Sam Stoffelen

zorg en welzijn

Indy van Mook. Is secretaris van de studentenraad.

techniek en technologie

Eline Wirken

techniek en technologie

Guinevere Isenia

voedsel, groen en gastvrijheid

Jarco van Zweden

voedsel, groen en gastvrijheid

Wesley de Bruin

voedsel, groen en gastvrijheid

Vince van Maurik

economie en ondernemen

Miray Özügüzel. Is voorzitter van de studentenraad.

techniek en technologie 

Quinten van Hoof

vmbo Curio prinsentuin van cooth

Gladys Mbaki

Heb je vragen over de studentenraad? Mail die naar Studentenraad@curio.nl

 

 

Iedere sector heeft ook eigen studentenraad

 

 

 

Naast de centrale studentenraad heeft iedere sector ook zijn eigen studentenraad. Wil je bijvoorbeeld inspraak hebben over wat er gebeurt binnen jouw school? Vind je dat dingen anders of beter kunnen op jouw school? Of ben je iemand die het graag opneemt voor andere studenten? En ga je daar graag over in gesprek met de directie? Word dan lid van de studentenraad van jouw sector! Je kan ook lid worden van de centrale studentenraad én van de studentenraad van jouw sector. 

De centrale studentenraad kan niet alles organiseren voor heel Curio. Daarom heeft iedere sector ook nog een eigen studentenraad.

Een studentenraad per sector is een groepje studenten of leerlingen die de 'stem' zijn van de andere studenten en leerlingen in die sector. Zij praten samen over onderwerpen die de sector of een aantal locaties/opleidingen aangaan. 

Er zijn 6 sectoren met een eigen studentenraad:

  • 4 voor het mbo, 1 voor iedere sector
  • 1 voor het vmbo
  • 1 voor start, praktijkschool, vavo en nt2

Een studentenraad per sector spreekt ook regelmatig met de managers van de sector. Dit gaat over onderwerpen die de scholen/opleidingen aangaan. Bijvoorbeeld de lesroosters, het internet, examens, planningen etc.

Wat levert de studentenraad per sector je op?

  • je leert nieuwe mensen kennen;
  • je leert hoe een organisatie werkt;
  • je leert om goed te vergaderen;
  • je bouwt een netwerk en je leert netwerken;
  • je hebt een mooie toevoeging op je cv.
SR Banner Website Wil Jij Het Onderwijs Van Curio Verbeteren

Nieuwe leden gezocht!

Ieder jaar halen een aantal van onze leden hun vmbo- of mbo-diploma. En dan zijn we dus op zoek naar nieuwe leden. Voor schooljaar '24-'25 zijn we op zoek naar leden voor de centrale studentenraad en voor de studentenraad van jouw sector. Zou jij graag willen aansluiten bij de centrale studentenraad of studentenraad van jouw sector? Meld je dan nu aan! Wil jij meepraten over wat er bij Curio gebeurt? Kom bij ons!