Studentenraad

Wij zijn allemaal Curio leerlingen en studenten. We zitten dus allemaal op het vmbo of volgen een mbo-opleiding. En.... we willen graag meedenken over ons onderwijs. Bijvoorbeeld hoe het leren vanuit huis nou echt gaat, of we onze boekenlijst goed vinden en hoe de lesroosters zijn. 

Curio vindt goed onderwijs belangrijk. Daarom gaat de raad van bestuur iedere 6 weken in gesprek met een groep leerlingen en studenten. Met ons dus.

Nieuwe leden Curio studentenraad van start

 

De verkiezingen leverden minder aanmeldingen op dan vorig jaar. Dus besloten we dit jaar voor iedereen een plek beschikbaar te maken in de raad. Op deze manier zijn leerlingen en studenten van alle opleidingen nog beter vertegenwoordigd. En hebben we meer ondersteuning om ook per sector een studentenraad mogelijk te gaan maken.

Maandag 17 april maakten de nieuwe leden kennis met elkaar en met de zittende leden. Een relaxt voorstelrondje, een leuk praatje van Marc van Campenhout (lid raad van bestuur van Curio) en een heerlijke pizza. Dat maakte de installatie van de nieuwe leden compleet. En in hun nieuwe trui poseerden ze graag even voor de camera.

De nieuwe leden zijn:

vavo

Timothy de Rijk

zorg en welzijn

Sanne Laureen Paijers

techniek en technologie

Eline Wirken

techniek en technologie

Evi de Kovel

voedsel, groen en gastvrijheid

Fay Brinkman

voedsel, groen en gastvrijheid

Wesley de Bruin

voedsel, groen en gastvrijheid

Vince van Maurik

economie en ondernemen

Rodayna El Kharbouchi

economie en ondernemen

Farah Bounou

economie en ondernemen

Sam Stoffelen

vmbo Curio prinsentuin van cooth

Gladys Mbaki

 Vmbo Curio de rotonde                   Lieuwe Pas

Heb je vragen over de studentenraad? Mail die naar Studentenraad@curio.nl of n.dolfing@curio.nl.

Op de foto vlnr:

Sanne Laureen Paijers, Eline Wirken, Timothy de Rijk, Lieuwe Pas, Wesley de Bruin, Vince van Maurik, Sam Stoffelen (de overige nieuwe leden waren afwezig op moment dat de foto werd gemaakt).

Hieronder vind je nog eens alle informatie over wat de studentenraad doet op een rij.

 

 

Eén centrale studentenraad voor heel Curio

 

 

 

 

De raad van bestuur wil graag weten wat wij vinden van Curio en welke ideeën we hebben voor het onderwijs. Bijvoorbeeld als het gaat om privacy, schoolkosten of online leren.
We zijn ook nieuwsgierig: wat gebeurt er als we een klacht hebben? Hoeveel geld besteedt Curio aan het opleiden van onze docenten? En we leren ook graag nieuwe dingen. Hoe werkt een vergadering en hoe geven we daar onze mening? Hoe beïnvloeden we mensen bij Curio die de beslissingen maken? Wie maakt eigenlijk de beslissingen.

Met de centrale studentenraad houden we dit, en nog veel meer, in de gaten voor heel Curio. Elke 6 weken vergaderen we over deze onderwerpen. En dit doen we altijd samen met een begeleider (Nienke Dolfing) en met de raad van bestuur (Marc van Campeenhout).

Wij mogen ons overal mee bemoeien

Iedere sector heeft ook nog een eigen deelraad

De centrale studentenraad kan niet alles organiseren voor heel Curio. Daarom heeft iedere sector ook nog een eigen deelraad. 
Een deelraad is een groepje studenten of leerlingen die de 'stem' zijn van de andere studenten en leerlingen in die sector. Zij praten samen over onderwerpen die de sector of een aantal locaties/opleidingen aangaan. 

Er zijn 6 deelraden:

  • 4 voor het mbo, 1 voor iedere sector
  • 1 voor het vmbo
  • 1 voor start, praktijkschool, vavo en nt2

Een deelraad spreekt ook regelmatig met de managers van de sector. Dit gaat over onderwerpen die de scholen/opleidingen aangaan. Bijvoorbeeld de lesroosters, het internet, examens, planningen etc.

Wat levert de deelraad je op?

  • je leert nieuwe mensen kennen
  • je leert hoe een organisatie werkt
  • je leert om goed te vergaderen
  • je bouwt een netwerk en je leert netwerken
  • je hebt een mooie toevoeging op je cv
  • je krijgt een goede financiële beloning per maand 
SR Banner Website Wil Jij Het Onderwijs Van Curio Verbeteren

Nieuwe leden gezocht!

Ieder jaar halen een aantal van onze leden hun vmbo- of mbo-diploma. En dan zijn we dus op zoek naar nieuwe leden. Voor schooljaar '23-'24 hebben we voldoende leden voor de centrale studentenraad. Zou jij graag willen aansluiten bij de deelraad van jouw sector? Meld je dan aan via studentenraad@curio.nl en vermeld jouw sector. Wil jij meepraten over wat er bij Curio gebeurt? Kom bij ons!