You are here:

Dat vrolijke meisje met de bloemen. Wie is dat toch?

Dat vrolijke meisje met de bloemen. Je hebt haar vast weleens gezien in de advertenties en berichten van Curio. Maar wie is nu dat meisje? We spraken Anna van Keeken, oud-student bloem, groen en styling.

Bloem Groen Styling

Wat vind je ervan dat Curio jouw foto op zoveel plaatsen gebruikt?

“De foto is gemaakt voor het Curio Magazine. Ik vond dit de mooiste foto uit de shoot. Je ziet hier de liefde voor mijn vak in mijn lach. Dat is precies het gevoel dat ik ook wil uitstralen naar de klanten in de winkel waar ik werk. Ik hoorde dat de foto op een Curio locatie zelfs als behang is gebruikt. Ik was verrast en voelde me trots en dankbaar.”

Je bent dus iemand met veel passie voor het vak. Wat omschrijft jou nog meer?

“Het voelt gek om van mezelf te zeggen, maar ik ben iemand die veel wil bereiken. Ik heb hard gewerkt om mijn opleiding niveau 2 en 3 te halen, vanwege dyslexie. Curio heeft me daar altijd bij geholpen. Eigenlijk wilde ik ook niveau 4 doen, vooral vanwege de stages in het buitenland. Helaas zijn die toen door corona uitgesteld. Toen heb ik besloten om eerder te stoppen met mijn studie. Ik werk nu in de bloemenwinkel ‘Meer dan bloemen’. Daar werkte ik al jaren naast mijn studie.  Ik heb net een huis gekocht met mijn vriend. Naast mijn werk geef ik als freelancer workshops bloemschikken. Verder denk ik erover na om over een paar jaar de winkel waar ik werk over te nemen. Maar dat is nog niet zeker.”

Wat zijn bijzondere leermomenten voor jou geweest?

“Ik werkte tijdens mijn stage voor een bedrijf in Italië. Zij verzorgden bloemwerk voor grote feesten en bruiloften. Daar werd onvoorstelbaar veel uitgegeven aan de bloemen. Op één bruiloft werden zelfs de toiletten aangekleed met bloemen! In dat bedrijf heb ik het meeste geleerd uit mijn hele carrière. Daarnaast deed ik mee aan de Skills Heroes-wedstrijden via Curio. Ook daar heb ik veel geleerd. Ik ontdekte mijn eigen stijl. Mensen herkenden daar mijn werk aan het vrolijke geel dat ik erin verwerkte. Ze zeiden: dat is écht Anna. Sommige mensen haten de kleur geel. Daar snap ik niets van. Het is de kleur van de zon. Daar word je toch blij van? Daarom vond ik het ook erg leuk dat de Curio-foto geel als achtergrond heeft.”

---
Wij zijn Curio - In deze verhalenreeks vertellen we de bijzondere verhalen van onze medewerkers, leerlingen en studenten, alumni en relaties. Stuk voor stuk dragen zij bij aan het unieke karakter van het merk Curio.
---

Lees ook