You are here:

Curio tv eropuit: pioniers boostcamp

De Curio pioniers van schooljaar ’22-’23 zijn van start gegaan. De docenten met een onderwijsidee kwamen samen bij STEK Breda voor de ééndaagse boostcamp. Daar namen de kersverse pioniers de 12 nieuwe onderwijsideeën onder de loep. Waar sta je? Wat zie je? Wat ziet de ander en hoe gaan jullie verder? Curio tv ging op pad om de pioniers en projectleider Lotte van Kempen het hemd van het lijf te vragen. Wie zijn zij en wat doet een pionier eigenlijk? En waarom is pionieren zo belangrijk voor ons onderwijs?

Tekst gaat verder onder de video.

Over de Curio pioniers

Van goed idee naar duurzame vernieuwing. Curio pioniers zijn docenten met een missie. Medewerkers krijgen de kans om zichzelf én onze leerlingen en studenten verder te ontwikkelen. Projectleider Lotte van Kempen: “Pioniers draait om leren van en met elkaar. Het is een heel duidelijk voorbeeld van een netwerk van verschillende docenten, van verschillende locaties, met verschillende ideeën die bijeen komen. Het bouwen van een community met een groep docenten die vooruit willen is ontzettend waardevol.”

Lees hier meer over de pioniers en hun vernieuwende ideeën.

Dit is Curio tv

In Curio tv staat jouw nieuwsgierigheid centraal. Iedere aflevering praten we je bij over alles wat er speelt binnen én buiten Curio. Inspirerende verhalen van (oud-)studenten bijvoorbeeld. En docenten die vol enthousiasme vertellen over hun onderwijsidee. Met Curio eropuit bezoeken we de leukste evenementen. En bij Curio actueel ontdek je nieuwe ontwikkelingen als eerste. Ook brengen we leerlingen, studenten en docenten met elkaar in gesprek. Met Curio tv leren we elkaar kennen. We delen de mooiste verhalen, zowel intern als extern. Omdat we trots zijn op Curio.

Curio tv is iedere maand online te zien. Bekijk hier alle afleveringen.

“Een pionier neemt veel frisse innovatiekracht mee naar z’n team”
Projectleider pioniers Lotte van Kempen

Lees ook