You are here:

Curio prinsentuin Andel neemt 60 Curio-fietsen in gebruik

Op 7 september nam Curio prinsentuin Andel op een feestelijke manier 60 Curio-fietsen in gebruik. De leerlingen vonden het geweldig om als eerste met de Curio fietsen door de poort te rijden. Het fietsenproject kwam tot stand in samenwerking met Van Helden Tweewielers uit Giessen. Een lokale ondernemer waar de school veel mee samenwerkt.

Ongeveer 80% van de leerlingen van Curio prinsentuin Andel komt met de bus naar school. Daardoor waren er altijd bussen nodig om leerlingen van school naar de sportlocaties te vervoeren. Met de komst van de Curio-fietsen is dit verleden tijd. Leerlingen kunnen nu met de hele klas én de docent op de fiets naar de sportlocatie. De fietsen worden ook gebruikt om naar bedrijven en op excursie te gaan in de nabije omgeving van school.

Onderhoud door de leerlingen van Curio prinsentuin Andel.

Het onderhoud van de fietsen wordt deels door school zelf gedaan. Sinds twee jaar wordt in leerjaar 4 het keuzevak fietstechniek aangeboden. Daarin speelt Van Helden Tweewielers een belangrijke rol. Dat zit vooral in de uitwisseling van kennis en materialen, maar leerlingen mogen ook gebruik maken van de werkplaats. Uiteraard onder toezicht van een medewerker van de fietsenwinkel.

Wat zijn de voordelen van de nieuwe Curio fietsen?

Door de aanschaf van de Curio-fietsen bespaart de school aanzienlijk in de kosten, bewegen de leerlingen meer en werkt de school samen met een plaatselijke ondernemer. Daarnaast is het natuurlijk ook een duurzame oplossing.

Misschien zie jij de Curio fietsen wel voorbij komen.

De fietsen zijn herkenbaar, doordat ze zijn voorzien van een Curio logo. De dorpsbewoners van Andel en Giessen zullen snel wennen aan deze nieuwe manier van verplaatsen, want vanaf maandag 19 september zijn de fietsen meerdere keren per week te zien op straat.

   

Lees ook