You are here:

Curio organiseert voor de derde keer Game On

Het is “Game On” in de regio West-Brabant. Tijdens dit techniekevenement gaan 1400 vmbo leerlingen van 31 mei t/m 4 juni aan de slag met de 7 werelden van techniek. Tijdens Game On ontdekken de leerlingen de breedte en de diversiteit van techniek en technologie. Ze onderzoeken en ontdekken ze welke wereld het beste bij hen past en gaan aan de slag met opdrachten. Niet alleen online, maar ook in de klas. Naast 10 andere scholen uit de regio gaan de leerlingen van Curio de rotonde en Curio effent de uitdaging van Game On aan.

DSC3976
Ilse Luijken Fotografie

De 7 werelden van techniek

Het Chassé theater, het NAC Stadion, de sportschool, het bouwbedrijf, de snoepfabriek: overal zijn technici nodig. Er komen steeds meer technische functies bij en er is volop werk in de technische sector. Het is voor leerlingen hierdoor een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen hebben we de diverse technieksector opgedeeld in de 7 werelden van techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed en meer is dan ze in eerste instantie misschien denken.

1 (1)
DSC3848
Ilse Luijken Fotografie

De winnaars worden vrijdag bekend gemaakt

Game On 2021 sluit af met een online live event. Deze wordt uitgezonden vanuit de AM&TS Curio in Hoogerheide. Deze locatie is ook terug te zien in de wereld van Higth-tech & Science. Ga hiervoor naar www.jet-net.nl/gameon. Daar zal om 10.00 uur de uitzending, via You Tube starten. Ze kijken dan terug op afgelopen week met de aftermovie, maken live verbinding met de klassen en ze maken de winnaars bekend van Game On 2021.

De organiserende partners zijn FME, IW Brabant-Zeeland, Vekon Besturingstechniek, Curio, Toptechniek in Bedrijf, Jetnet & Technet.

DSC3924
Ilse Luijken Fotografie

Lees ook