You are here:

Curio de rotonde bakt zeventien taarten voor De Blauwe Kamer

Blije gezichten afgelopen donderdag bij het personeel en cliënten van De Blauwe Kamer in Breda. Zij mochten de taarten die gebakken zijn voor de wedstrijd ‘Heel Curio de rotonde bakt’ proeven en beoordelen. Uiteindelijk werd ‘Triple C’ van Kenaï uit klas 1VC unaniem tot winnaar verkozen.

Curio De Rotonde Heel De Rotonde Bakt Foto Leerlingen (1)

Met de actie ‘Heel Curio de rotonde bakt’ heeft de school taarten gebakken voor De Blauwe Kamer in Breda. Chantal Nooitgedagt, docent van Curio de rotonde, had het idee om mensen met een visuele en verstandelijke beperking in deze tijd in het zonnetje te zetten. In deze tijd is er geen programma voor de dagbesteding en zij mogen geen bezoek ontvangen.

De docenten van Curio de rotonde hebben vroeg in de ochtend de taarten bij de leerlingen opgehaald. De taarten werden bij elkaar gezet, wat een echt kunstwerk opleverde. Daarna begon de wedstrijd om mooiste en lekkerste taart. De taarten zijn verdeeld over veertien woongroepen en het personeel van De Blauwe Kamer. Zij beoordeelden de taarten op smaak en originaliteit.

Curio De Rotonde Heel De Rotonde Bakt Foto Clienten (1)

En de winnaars zijn….

  1. Kenaï klas 1VC - Triple C – “Iedereen het unaniem mee eens én de smaak was ook top”.
  2. Julian klas 1VA - Beestenboel in de modder fleuren je op – “Deze taart was super origineel met de varkens in de chocolade modderpoel”.
  3. Merel klas 1BB - Lekker het voorjaar in – “Deze taart daar was de bodem van de taart heerlijk samen met de smaak”.

Publieksprijs. Cindy & Victoria - Say Cheese Cake! -  “Een mooie en lekkere romantische bloementaart”.

Kenaï, Julian, Merel, Cindy en Victoria ontvangen een kookschort met eigen naam en een professionele taartenworkshop. Gefeliciteerd allemaal!

Curio De Rotonde Heel De Rotonde Bakt Foto Taarten
1. Kenaï klas 1VC - 2. Julian klas 1VA - 3. Merel klas 1BB - Publieksprijs. Cindy & Victoria

Over De Blauwe Kamer

Bij Visio De Blauwe Kamer wonen cliënten in groepen van ongeveer zeven personen in achttien woongroepen. De ondersteuning en begeleiding varieert van persoonlijke verzorging tot therapieën en mobiliteitstrainingen. Op het terrein bevindt zich ook een speciale school voor kinderen met een visuele en een verstandelijke beperking. Visio De Blauwe Kamer biedt ook dagbesteding en flexibele zorg aan cliënten die niet bij De Blauwe Kamer verblijven.

Lees ook