You are here:

Curio effent en de opleiding sport en bewegen maken doorstromen makkelijker

Goed nieuws voor scholieren van het Oosterhoutse Curio effent die dromen van een toekomst in de sportsector. De school heeft op 12 maart een samenwerkingsovereenkomst getekend met de mbo opleiding Curio sport en bewegen. Zo is het voor leerlingen makkelijker om over te stappen naar het mbo. 

Curio effent onderscheidt zich met een examenklas Lichamelijke Opvoeding 2. De ontwikkeling van deze – dit jaar 26 – leerlingen wordt afgestemd op het onderwijsprogramma van mbo sport en bewegen. Er komen speciale meeloopdagen en mbo studenten gaan voorlichting geven op Curio effent. Managers Adriënne de Kock en Herman Kruis ondertekenden, uiteraard in de gymzaal, de samenwerkingsafspraken die dit mogelijk maken.

Herman Kruis: ‘Zeker onder het dak van Curio juichen we doorlopende leerlijnen toe. Wat je leert op de ene school krijgt een vervolg in de opleiding daarna. Je komt bij ons niet meer als onbekend iemand binnen, we bieden maatwerk.’ De positieve doorstroom van vmbo/mavo naar mbo wordt op deze wijze makkelijker gemaakt. De sportopleiding is niet alleen bij studenten populair, maatschappelijk wordt het belang van bewegen en een vitale samenleving met het oog op onze gezondheid meer en meer onderkend. ‘Dit maakt de loopbaankansen voor onze studenten in de toekomst groter’, aldus Kruis, zelf een buitengewoon succesvol (bonds)coach in het vrouwenhockey. ‘Circa 70% stroomt bij ons na drie jaar door naar een hbo-opleiding. Oud-studenten kom je tegen in de fitnesscentra, als voetbalcoach, in de fysiotherapie en sporteconomie.’

Ook de lichamelijk opvoeding docenten op Curio effent Nienke den Boogert en Thomas Mertens waren aanwezig bij de ondertekening. Herman Kruis is blij met hun inzet: ‘Je ziet dat hier met passie gewerkt wordt, daar profiteren wij, maar vooral de leerlingen van.’ Na het ondertekenen werd er champagne gedronken. 

Tekenencva 9759
Proostcva 9767
Foto: Casper van Aggelen

Lees ook