You are here:

Bluekens EV schenkt nieuw elektrisch voertuig voor studenten mobiliteitstechniek

Sinds deze week kunnen de studenten mobiliteitstechniek van Curio werken met de nieuwste technieken van een elektrisch voertuig. Rachid Lezaar van het Zero Emissie Kenniscentrum van Bluekens EV overhandigde de sleutel van de zogenaamde streetscooter aan Helmuth Seegers, instructeur mobiliteitstechniek op de locatie Terheijdenseweg 350 in Breda.

De firma Bluekens vindt het belangrijk dat hun toekomstige medewerkers kunnen leren en werken met het nieuwste materiaal. Daarom schenken zij Curio mobiliteitstechniek dit voertuig. Het is een volledig elektrisch voertuig waar de studenten mee aan de slag gaan voor hun opleiding.

Onderwijsmanager mobiliteitstechniek van Curio, John Kerstens, is enorm blij met de toevoeging van dit voertuig aan de overige leermiddelen: “Daarmee scholen we de studenten over elektrisch aandrijven en hoog voltage (HV). Mede door de nauwe contacten via de “truckacademy” weet Werner Mathijssen, praktijkopleider van Bluekens Truck en Bus, goed in te spelen op de behoefte van onze opleidingen”.

220406 E Scooter Bluekens Voor Curio Techniek 4

Investeren in toekomstig personeel

Rachid Lezaar van Bluekens: “Naast het begeleiden van leerlingmonteurs in de werkplaats willen we ook dat ze op school al in aanraking komen met het nieuwste materiaal. Wij blijven ook op deze manier investeren in ons toekomstige personeel. Als we dat nu niet doen, hebben we in de toekomst geen goed opgeleide studenten meer die snel bij ons aan de slag kunnen.”

Het voertuig is vooral ideaal voor de basiskennis rondom EV voertuigen. Daar komt steeds meer vraag naar. John Kerstens vult aan: “De EV techniek zit nu al in de leerstof, maar ze kunnen er nu in de praktijk op school mee aan de slag. Op deze manier bouwen we voort op scholing in kennismaking en beheersing van de techniek in elektrisch voertuigen.

Meer info over Bluekens EV vind je op www.bluekensev.com

Lees ook