Beveiliger niveau 3 Breda

Leerweg BOL
Duur 2 jaar
Niveau 3
Crebo 25691

In het kort

Als beveiliger is jouw taak ervoor te zorgen dat de plek waar je werkt veilig is en blijft. Je geeft leiding aan beveiligers en helpt zelf mee wanneer dat nodig is. Ook ben je verantwoordelijk voor de planning en het verdelen van taken. Jij zorgt ervoor dat alle stappen genomen worden om een plek of evenement te beschermen. Ben jij fit? Kun je goed omgaan met stress? En geef je graag het juiste voorbeeld? Dan is de opleiding tot beveiliger (niveau 3) iets voor jou. 

Downloads

Alle details


Is de opleiding beveiliger niveau 3 iets voor jou?

Als beveiliger zorg je voor de veiligheid van een plek of evenement. Je geeft leiding aan een team van beveiligers. Daarbij zorg je ervoor dat iedereen een taak heeft en deze goed uitvoert. Je maakt de planning en het rooster. Is er een probleem? Dan los jij dat op. En natuurlijk help je mee wanneer dat nodig is, omdat je precies weet wat je moet doen. Hiermee geef je graag het goede voorbeeld aan je collega's. Aan het eind van de dag schrijf je een verslag waarin staat wat er allemaal is gebeurd. 

Als beveiliger durf je besluiten te nemen en voel je je verantwoordelijk. Je werkt goed samen met anderen en kunt goed omgaan met druk. Pas je je daarnaast makkelijk aan in verschillende situaties? Dan is de opleiding beveiliger (niveau 3) iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

In het eerste jaar word je opgeleid tot beveiliger. In het tweede jaar leer je taken organiseren en leidinggeven. Dit leer je allemaal tijdens de opleiding beveiliger (niveau 3):  

 • gebouwen beveiligen 
 • rapporten schrijven 
 • veilig werken 
 • leidinggeven 
 • roosters en planningen maken 
 • gesprekken voeren 
 • omgaan met belangrijke informatie  
 • welke zaken voorrang hebben 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Stage 

Sommige dingen leer je het beste door ze te doen. Daarom loop je tijdens de opleiding stage. Tijdens je stage leer je leidinggeven en collega’s aansturen.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding beveiliger (niveau 3) vind je een baan bij allerlei soorten bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld bij:  

 • winkels 
 • luchthavens 
 • evenementen 
 • alarmcentralen 
 • Defensie  
 • de overheid   

Doorstuderen? Dat doe je zo

Ben je klaar met de opleiding beveiliger (niveau 3)? Dan kun je verder studeren op niveau 4 aan de opleiding leidinggevende team/afdeling/project.  

Leerweg

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met jouw mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou.

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt je mentor hen af en toe uit om te komen praten.

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past.

Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, ziekte of ander soort probleem. Ook als deze een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het ondersteuningsteam op school kan je helpen. Kijk voor meer info op Begeleiding en ondersteuning van mbo-studenten bij Curio.

Toelating

 • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2). 
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 
 • Je bent minstens 18 jaar in november van het tweede jaar van de opleiding.  
 • Je wordt goedgekeurd door Korpscheftaken voor de groene beveiligingspas voordat je stage gaat lopen. 

Voor de bol-opleiding beveiliger (niveau 3) zijn 25 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 25 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag waarom je voor deze opleiding kiest.  

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding beveiliger (niveau 3) kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Beveiliging in de zorg
 • Cameratoezicht
 • Digitale vaardigheden
 • Havenbegeleiding
 • Inspelen op innovaties

Leslocaties

Voor de bol-opleiding beveiliger (niveau 3) zijn 25 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 25 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag waarom je voor deze opleiding kiest.  

Breda

Leerwegen
 • BOL

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2023-2024 (bol) € 1.357

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je dan hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Beveiliger niveau 3, Breda, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.