Leidinggevende team/afdeling/project Teteringen

Leerweg BOL
Duur 1 jaar
Niveau 4
Crebo 25160

In het kort

Ben je klaar met een mbo-opleiding op niveau 3? En wil je graag verder studeren om leidinggevende te worden? Dan is de opleiding leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou. Deze specialistenopleiding duurt 1 jaar. Je leert alles over het werken als leidinggevende van een team, afdeling of project. Je leert medewerkers aansturen en coachen, zodat je goed in gaten kunt houden hoe het met hun werk gaat. Als leidinggevende werk je ook mee aan het personeelsbeleid. Iets voor jou?  

Downloads

Alle details


Is de opleiding leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou?

Als leidinggevende van een team, afdeling of project geef je leiding aan medewerkers. Vaak werk je zelf ook mee en heb je veel kennis van je vakgebied. Je werkt mee aan het uitvoeren van het personeelsbeleid van de organisatie. Ben jij een echte leider? Werk je graag in een team? Vind je het niet lastig om verschillende taken te combineren? En ben je daarnaast zelfstandig en een goede prater? Dan is de specialistenopleiding leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding leidinggevende team/afdeling/project:  

  • werken in projecten 
  • leidinggevende aan medewerkers 
  • personeelsbeleid 

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Ben je klaar met de specialistenopleiding leidinggevende team/afdeling/project? Dan kun je aan de slag als leidinggevende. Je vindt een baan in het vakgebied van je vooropleiding.  

Doorstuderen? Dat doe je zo

Wil je graag na de opleiding leidinggevende team/afdeling/project verder studeren aan het hbo? Dat kan met het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’.  

Leerwegen

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

Zo wordt je toegelaten

  • Je hebt een mbo-diploma op niveau 3. 

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met je mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet. 

Volg deze extra vakken

Bij de specialistenopleiding leidinggevende team/afdeling/project kies je uit deze (en meer) keuzedelen:

  • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

 

Opleiding  
Leidinggevende team/afdeling/project, Teteringen, bol

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.