Beveiliger niveau 2 Breda

Leerweg BBL, BOL
Duur 1, 2 jaar
Beperkt aantal beschikbare plaatsen 50
Niveau 2
Crebo 25690

In het kort

Als beveiliger zorg je ervoor dat de plek waar jij werkt veilig is en blijft, zodat anderen zich veilig voelen. Je grijpt in wanneer dat nodig is. Ben jij fit en niet snel bang? Dan is de mbo-opleiding beveiliger (niveau 2) iets voor jou.  

Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Downloads

Alle details


Is de opleiding Beveiliger niveau 2 iets voor jou?

Als beveiliger zorg je ervoor dat de plek waar je werkt veilig is. Als er iets niet klopt, zie jij dat meteen. Je weet precies wat je moet doen. Je twijfelt dan ook geen seconde om in actie te komen, want als beveiliger is het belangrijk om snel te reageren. Je controleert de omgeving en de in- en uitgangen. Als er een ongeluk gebeurt, schiet jij te hulp.  

Ben jij fit? En kun je goed tegen stress? Dan is de opleiding beveiliger (niveau 2) iets voor jou. Tijdens de opleiding maak je kennis met de wereld van beveiliging. Van surveilleren tot rapporten schrijven en van krachttraining tot conditietraining. Ook leer je eerste hulp bieden bij noodgevallen. Deze opleiding bereidt je voor op een baan als beveiliger.  

Tijdens de opleiding

Dit leer je tijdens de opleiding beveiliger (niveau 2):  

 • beveiliging in de praktijk 
 • de theorie van beveiliging 
 • welke wetten er zijn op het gebied van beveiliging 
 • veilig surveilleren 
 • rapporten schrijven 
 • toezicht houden  
 • EHBO 
 • brand bestrijden  
 • sport: fysieke weerbaarheid, kracht- en conditietraining, spel en samenwerken en fitness 
 • presenteren 
 • beslissingen nemen 
 • met druk en tegenslag omgaan 
 • algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen 

Aan het eind van de opleiding doe je examen in de theorie en in de praktijk. Zo weten we zeker dat je klaar bent om aan het werk te gaan.  

Stage 

Tijdens de opleiding loop je stage. Zo kun je wat je op school leert meteen in de praktijk oefenen. De stage loop je bij Curio Security en duurt minimaal 8 weken. Volg je de bbl-opleiding? Dan kies je zelf bij welk erkend leerbedrijf je stage loopt.  

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Na de opleiding beveiliger (niveau 2) vind je een baan bij:  

 • winkels 
 • luchthavens 
 • evenementen 
 • alarmcentralen 
 • Defensie 
 • de overheid 

Doorstuderen? Dat doe je zo
Ben je klaar met de opleiding beveiliger (niveau 2)? Dan kun je verder studeren aan de opleiding beveiliger niveau 3 of handhaver toezicht en veiligheid.  

Leerweg

BOL
Bij een bol-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms is een stage bij een erkend leerbedrijf onderdeel van de opleiding. Het verschilt per opleiding hoe vaak je stage loopt en hoe lang de stages duren. 

BBL
Bij een bbl-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf. Daarnaast ga je 1 of 2 dagen in de week naar school. Wat je op school leert, gebruik je meteen op je werk.  

Begeleiding en ondersteuning

Het maximale uit jouw studie halen. Dat is ons doel. Daarom praat je regelmatig met een mentor. Daar kun je terecht met al je vragen over opleidingen. Van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je je diploma krijgt. De mentor is er voor jou. 

Samen bespreek je wat er goed gaat. Of waarbij je juist hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen, of misschien wel wilt versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders/verzorgers weten hoe het met je gaat. Daarom nodigt de mentor hen af en toe uit om te komen praten. 

Wij vinden het belangrijk dat je een opleiding volgt die bij je past. Bij jouw karakter, maar ook bij je wensen en talenten. Daarom volgen we je studieresultaten op de voet. Zodat we in het eerste jaar een bindend studieadvies kunnen geven. Is dit positief? Gefeliciteerd! Je bent helemaal goed op weg. Is dit advies negatief? Dan kijken we graag samen naar andere mogelijkheden. Want er is vast een opleiding die goed bij jou past. 

 Er is ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben. Bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of gedragsproblemen. Krijg je door deze problemen een negatief studieresultaat? Dan kun je om extra ondersteuning vragen. Het ondersteuningsteam op school helpt je daarbij.

Toelating

 • Je hebt een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg.  
 • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo hebt afgemaakt. 
 • Je hebt een diploma van de entreeopleiding. 
 • Je bent 18 jaar of ouder wanneer je met de bbl-opleiding begint.  
 • Je wordt goedgekeurd door Korpscheftaken voor de groene beveiligingspas voordat je stage gaat lopen. 

  Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Voor een bbl-opleiding heb je een werkplek nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week. Je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Je hebt tot 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding om een leerbedrijf te vinden. Lukt het je niet een erkend leerbedrijf te vinden? Dan kun je je inschrijven voor de bol-opleiding.

Voor de bol-opleiding beveiliger (niveau 2) zijn 50 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 50 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag waarom je voor deze opleiding kiest.  

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je specialist wordt in je beroep. Of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. 

Je bespreekt met de mentor hoe je de keuzedelen gebruikt. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding. Hoeveel keuzedelen je precies volgt, hangt af van het niveau en de duur van je opleiding. Doe je langer of korter over je opleiding? Dan verandert de keuzedeelverplichting niet.  

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding beveiliger (niveau 2) kies je uit deze (en meer) keuzedelen: 

 • Beveiliging in de zorg
 • Cameratoezicht
 • Digitale vaardigheden
 • Havenbegeleiding
 • Inspelen op innovaties

Leslocaties

Voor de bol-opleiding beveiliger (niveau 2) zijn 50 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 50 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag waarom je voor deze opleiding kiest.  

Breda

Leerwegen
 • BBL
 • BOL
Beperkt aantal beschikbare plaatsen
 • 50

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet volgens de wet meebetalen aan het les- of cursusgeld. 

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2024 - 2025 (bol) € 1.419
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 1 en 2 € 295
schooljaar 2024 - 2025 (bbl) niveau 3 en 4 € 715

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Lees meer over

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen er ook kosten zijn voor spullen die je nodig hebt op school. Zoals onderwijsbenodigdheden of vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn? 

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in cijfers

Studie in Cijfers geeft informatie per opleiding. Cijfers over hoeveel studenten voor de opleiding slagen. Of hoe tevreden studenten zijn. Ook vind je er informatie over de arbeidsmarkt. Zoals de kans op werk of een stage. En het startsalaris dat daarbij hoort. Je ziet ook meteen hoe die cijfers verschillen van landelijke cijfers.  

Bekijk hieronder de Studie in Cijfers van deze opleiding: 

Aanmelden

Voor de bol-opleiding beveiliger (niveau 2) zijn 50 plaatsen beschikbaar. Wacht daarom niet te lang en meld je op tijd aan. Zit je bij de eerste 50 aanmeldingen? Dan nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens het kennismakingsgesprek horen we graag waarom je voor deze opleiding kiest.  

Let op! Voor deze opleiding geldt een numerus fixus: lees meer op curio.nl/mbo/numerus-fixus

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding. 

Opleiding  
Beveiliger niveau 2, Breda, bbl
Beveiliger niveau 2, Breda, bol
Beveiliger niveau 2, Breda, bbl - instroom schooljaar 23/24

 

Hulp nodig bij het aanmelden? Hier lees je hoe je je aanmeldt voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee aan het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren aan het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag. Die dag beleef je het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren aan het mbo wat voor jou is. 

 

Let op: niet elke opleiding organiseert een meeloopdag. Kijk goed of de opleiding van jouw keuze een meeloopdag organiseert. Het verschilt ook per opleiding wanneer de meeloopdag plaatsvindt.