Leidinggevende team/afdeling/project Teteringen

Leerweg BOL
Duur 1 jaar
Niveau 4
Crebo 25160

In het kort

Heb je het in je om leiding te geven en ben je in het bezit van een MBO 3 diploma?

Dan is de 1-jarige specialistenopleiding leidinggevende echt iets voor jou. Deze opleiding laat je kennis maken met het werken in de functie van leidinggevende van een team, afdeling en/of project. Je stuurt medewerkers aan, coacht hen en houdt de voortgang van de werkzaamheden in de gaten. Tevens bied je ondersteuning bij de uitvoering van het personeelsbeleid.

Downloads

Alle details


Is de opleiding leidinggevende team/afdeling/project iets voor jou?

Heb je het in je om leiding te geven en ben je in het bezit van een mbo 3 diploma?

De leidinggevende van een team, afdeling en/of project geeft direct leiding aan medewerkers. Hij is in veel gevallen een meewerkend leidinggevende en stuurt vanuit zijn expertise aan. Hij ondersteunt bij de uitvoering van personeelsbeleid. 

Wat voor type ben je?

  • Je bent in staat om direct leiding te geven aan medewerkers.
  • Je kan schakelen tussen leidinggeven op de werkvloer en het coachen van het personeel.
  • Je past je kennis toe: Je bent in staat om waar nodig standaardwerkzaamheden naar eigen inzicht aan te passen op basis van opgedane kennis bij je vorige mbo- opleiding.
  • Je maakt deel uit van een team.
  • Je kan zelfstandig werken en bent in staat te communiceren naar je leidinggevende of de organisatie

Tijdens de opleiding

Tijdens de opleiding maak je kennis met de vakken projectmatig werken, leidinggeven aan medewerkers en personeelsbeleid. Je gaat hier op school en in de praktijk mee aan de slag.

Naast de basisvakken die bij een niveau 4 opleiding horen volg je ook het keuzedeel doorstroom hbo. Dit vak bereidt je voor op een vervolgopleiding richting het hbo.

Na je opleiding

Hier kun je gaan werken

Je kunt na je opleiding gaan werken als leidinggevende. Je mbo 3 vooropleiding kun je gebruiken als basis.

Doorstuderen? Dat doe je zo

Tijdens de opleiding volg je het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’. Dit keuzedeel behandelt de hbo-vaardigheden als oriëntatie, informatieverwerking, samenwerking en reflectie in de hbo-context.

Leerwegen

BOL
Bij een BOL-opleiding ga je 5 dagen in de week naar school. Soms moet je stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Hoe vaak dat moet en hoe lang de stages duren verschillen per opleiding.

Begeleiding

Curio helpt graag om het maximale uit jouw studie te halen. Daarom praat je regelmatig met een studieloopbaanbegeleider (SLB’er). Je kunt bij hem of haar terecht met alle vragen over opleidingen. De SLB’er helpt jou van het kennismakingsgesprek tot het moment waarop je een diploma behaalt.

Samen heb je het over wat goed gaat. Of waarbij je hulp nodig hebt. Of je je studie wilt vertragen of versnellen. Wij vinden het ook belangrijk dat jouw ouders weten hoe het met jou gaat. Daarom nodigt de SLB’er hen af en toe uit om te komen praten.

Curio vindt het belangrijk dat je een opleiding volgt die past bij je ambities en talenten. We volgen je studieresultaten op de voet. We geven dan ook in het eerste jaar een bindend studieadvies. Dit bindend studieadvies kan positief of negatief zijn.

Er is extra ondersteuning voor studenten die extra hulp nodig hebben door een beperking, gedragsprobleem of ziekte. Ook als je problemen een negatief studieresultaat veroorzaken, kan je een beroep doen op extra ondersteuning. Het zorgteam op school kan je helpen.

Zo wordt je toegelaten

Dit is een specialistenopleiding op niveau 4.

Voor deze specialistenopleiding heb je een mbo-diploma op niveau 3  nodig.

Keuzedelen

Naast het basis- en profieldeel van je opleiding volg je ook keuzedelen. Dit is een verplicht onderdeel van elke opleiding. Het kunnen keuzedelen zijn waarmee je je verder kunt specialiseren in je beroep of keuzedelen die je voorbereiden op een volgende opleiding. Je kunt soms ook keuzedelen kiezen die aansluiten bij jouw vakspecialisme, interesses, hobby’s en toekomstdromen. Voor informatie over de inzet van keuzedelen kun je straks terecht bij je studieloopbaanbegeleider. Per opleidingsniveau is de omvang van de keuzedeelverplichting voor de student door de minister vastgelegd. Je volgt verplicht 1 tot 4 keuzedelen per opleiding, afhankelijk van het niveau en de duur van je opleiding. De omvang van jouw keuzedeelverplichting verandert niet, ongeacht hoe lang je over de opleiding doet. 

Volg deze extra vakken

Bij de opleiding leidinggevende team/afdeling/project volg je het keuzedeel:

  • Voorbereiding HBO

Dit kost het

Iedereen die op 1 augustus 18 jaar of ouder is, moet een wettelijke bijdrage leveren aan het les- of cursusgeld.

Wettelijke bijdrage schoolkosten  
schooljaar 2022-2023 (BOL) € 1.239

Het lesgeld voor een bol-opleiding wordt betaald aan de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het cursusgeld voor een bbl-opleiding wordt betaald aan Curio. Het les- of cursusgeld is een vast bedrag per studiejaar (van 1 augustus tot en met 31 juli).

Alle onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten

Naast het les- of cursusgeld kunnen ook kosten in rekening worden gebracht voor onderwijsbenodigdheden en vrijwillige schoolkosten. Wil je weten wat de kosten voor jouw mbo-opleiding zijn?

Bekijk hier het kostenoverzicht:

Studie in Cijfers

Studie in Cijfers geeft eenduidige en objectieve informatie over specifieke opleidingen en de kansen van die opleidingen op de arbeidsmarkt. Bovendien vergelijkt het de opleidingen met landelijke cijfers. 

Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt? Meld je hier aan voor de opleiding.

Opleiding  
Leidinggevende team/afdeling/project, Teteringen, BOL

Hulp nodig bij het aanmelden, lees hier hoe je je aanmeld voor een opleiding bij Curio.

Loop een dagje mee op het mbo

Wil je weten hoe het is om te studeren op het mbo? Meld je dan aan voor een meeloopdag op het mbo van jouw keuze. Die dag beleef je het mbo en het studentenleven in het echt. Je volgt lessen en ontmoet studenten. Hoe gaaf is dat? Na zo'n dag weet je precies of studeren op het mbo wat voor jou is.

 

Let op: niet elke opleiding organiseert meeloopdagen. Het kan ook zijn dat de meeloopdag van jouw keuze al voorbij is of later in het jaar wordt georganiseerd.