You are here:

Motorkettingzagen NKC niveau 2 Afzetten van kleine bomen en struiken

Ben jij een gebruiker van motorkettingzagen, vijl je de zaagketting en wil je meerdere zaagtechnieken leren? Dan is deze cursus iets voor jou!
Tijdens deze cursus leer je de kettingzaag veilig te gebruiken en ontvang je na afloop een certificaat van het NKC. 

Algemene informatie cursus Motorkettingzagen NKC niveau 2

Deze cursus is bedoeld voor kettingzaaggebruikers, zowel hobby- als beroepsmatig (inclusief vrijwilligers) die kettingzagen gebruiken voor het op maat zagen van liggende stammen, afzetten van (meerstammige) struiken en kleine bomen (diameter ca. 15 cm).  Naast personen die lang hout korten of brandhout zagen, wordt ook bedoeld personen die lichte takken doorzagen voor verdere verwerking op rillen of versnipperen.

‘Afzetten van kleine bomen en struiken’ is een certificaat waarbij de enkele competenties meer vereist zijn dan voor NKC niveau 1. Met name het vijlen van de zaagketting en meerdere zaagtechnieken om (meerstammige) struiken en kleine bomen tot ca. 15 cm af te zetten, zijn het verschil. Bij deze cursus zijn ook de competenties van de cursus NKC niveau 1 verwerkt.

Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee en lunch tijdens de eerste cursusdag, lesmateriaal, NKC certificering en pasje met alle persoons- en cursusgegevens met vermelding in het landelijk NKC register.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Kettingzaaggebruikers, zowel hobby- als beroepsmatig. 
Door: Een ervaren instructeur uit het beroepenveld in opdracht werkzaam voor Curio.
Kosten: € 540,- per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur: De cursus wordt gegeven in 3 dagen na elkaar van 7 uur.

Inhoud van de cursus

Onderstaande onderwerpen worden als theorie en in praktijk behandeld:

  • Veiligheid
  • Onderhoud
  • Werken met de kettingzaag
  • Wet- en regelgeving

Resultaat

Na het doorlopen van de cursus ben je op de hoogte van de regelgeving en heb je de kennis en kunde om gecertificeerd kleine bomen en struiken af te zetten en liggend hout te korten.
Bij goed gevolg sluit je de cursus af met een certificering ‘Afzetten kleine bomen en struiken’ (NKC niveau 2) en een pasje met alle persoons- en cursusgegevens met vermelding in het landelijk NKC register.

Na het behalen van het certificaat ‘Afzetten van kleine bomen en struiken’ (NKC niveau 2) zijn onderstaande vervolgcursussen vanuit NKC misschien interessant:

Hiermee kun je als professionele gebruiker je verder specialiseren.

Curio is sinds begin 2021 een opleidingsinstelling voor het Nederlands Kettingzaag Certificaat met eigen gecertificeerde NKC-examinatoren.

De doelstelling van het NKC is om een duidelijke en transparante kwaliteitsstandaarden voor motorkettingzaagcertificering in Nederland te regelen. Dit ter bevordering van veiligheid en vakmanschap. NKC is tot stand gekomen door een samenwerking tussen een groep opleiders in de branche met goedkeuring van de brancheorganisaties (VHG, VBNE, Cumela, Staatsbosbeheer).


Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.