You are here:

Motorkettingzagen NKC niveau 5 Zware velling

Ben jij een kettingzaaggebruiker? Wil je bomen met een diameter groter dan 30 cm en/of zware scheefstand veilig vellen? Dan is deze cursus iets voor jou!
Tijdens deze cursus leer je de kettingzaag veilig te gebruiken voor het vellen van bomen met een diameter groter dan 30 cm en je kettingzaag te onderhouden. Na afloop ontvang je een certificaat van het NKC. 

Algemene informatie cursus Motorkettingzagen NKC niveau 5

Deze cursus is bedoeld voor beroepsmatige kettingzaaggebruikers voor het vellen van bomen met een onbeperkte dikte en zware scheefstand. Met name het onderhoud van de kettingzaag en het veilig vellen van bomen met een diameter groter dan 30 en/of een zware scheefstand door diverse zaagtechnieken te gebruiken, zijn belangrijke doelstellingen.
Ook het beoordelen van de zwaarte van de boom (inclusief takmassa), gewichtsverdeling en scheefstand en het nemen van de beslissing om wel of niet te gaan vellen, zijn onderwerpen die aan bod komen bij deze cursus.

‘NKC niveau 5, zware velling’ is een het meest uitgebreide certificaat van NKC.

Data: De cursus wordt ingepland bij voldoende belangstelling.
Bijzonderheden: Inclusief koffie/thee en lunch tijdens de eerste cursusdag, lesmateriaal, NKC certificering en pasje met alle persoons- en cursusgegevens met vermelding in het landelijk NKC register.
Locatie: Curio, Frankenthalerstraat 15 te Breda
Voor: Kettingzaaggebruikers, beroepsmatig voor het vellen van bomen met onbeperkte dikte en zware scheefstand. 
Door: Een ervaren instructeur uit het beroepenveld in opdracht werkzaam voor Curio.
Kosten: € 815,- per persoon (vrijgesteld van btw)
Duur: De cursus wordt gegeven in 4 dagen na elkaar van 7 uur.

Inhoud van de cursus

Onderstaande onderwerpen worden als theorie en in praktijk behandeld:

  • Veiligheid
  • Onderhoud
  • Werken met de kettingzaag
  • Wet- en regelgeving

Resultaat

Na het doorlopen van de cursus ben je op de hoogte van de regelgeving en heb je de kennis en kunde om gecertificeerd en veilig bomen met een diameter groter dan 30 cm en/of zware scheefstand door middel van diverse zaagtechnieken te vellen. Maar ook bomen tot een diameter van 30 cm met en zonder hulpmiddelen te vellen, kleine bomen en struiken af te zetten en liggend hout te korten.

Bij goed gevolg sluit je de cursus af met een certificaat ‘Zware velling’ (NKC niveau 5) en een pasje met alle persoons- en cursusgegevens met vermelding in het landelijk NKC register.

Curio is sinds begin 2021 een opleidingsinstelling voor het Nederlands Kettingzaag Certificaat met eigen gecertificeerde NKC-examinatoren.

De doelstelling van het NKC is om een duidelijke en transparante kwaliteitsstandaarden voor motorkettingzaagcertificering in Nederland te regelen. Dit ter bevordering van veiligheid en vakmanschap. NKC is tot stand gekomen door een samenwerking tussen een groep opleiders in de branche met goedkeuring van de brancheorganisaties (VHG, VBNE, Cumela, Staatsbosbeheer).


Wilt u een maatwerk cursus? Wij brengen graag een offerte voor u uit, gericht op de wensen en bijzonderheden van uw organisatie.