Verkiezing leerbedrijf

Elk jaar houden we bij Curio een verkiezing om onze leerbedrijven in het zonnetje te zetten. De kandidaten daarvoor worden aangedragen door leerlingen, studenten en de stagebegeleiders. Hiermee willen we onze waardering voor het leerbedrijf nog eens extra onderstrepen. Alle leerbedrijven zijn winnaars.

Verkiezing Leerbedrijf RWE

Verkiezing Curio-leerbedrijf 2021

Uit alle nominaties die binnenkomen, komt één leerbedrijf als winnaar uit de bus. Dat is het bedrijf dat wat ons betreft het grootste verschil heeft gemaakt in de opleiding van een student, of mogelijk ook voor meerdere studenten. Misschien werken we al jaren samen met dit leerbedrijf en kunnen we elk jaar rekenen op een of meerdere plekken die ze ter beschikking stellen aan onze studenten/leerlingen. Wie weet kwam dit leerbedrijf met een ontzettend originele oplossing om juist in deze lastige tijd, een stage tóch mogelijk te maken. Ken jij zo’n leerbedrijf die die een keer in de schijnwerpers moet verschijnen? Je kunt het hier aanmelden.

Winnaar verkiezing Curio-leerbedrijf 2020

Vorig jaar won Energieproducent RWE uit Geertruidenberg de Curio-verkiezing ‘Leerbedrijf van het jaar 2020. RWE-praktijkopleider Ludo Stroeken ontving de bokaal uit handen van Olav van der Heijden, stagebegeleider bij Curio mbo laboratoriumtechniek in Breda. Olav is nog steeds trots op het behaalde resultaat en de fijne samenwerking.  

Stagebegeleider Olav

Belang van leerbedrijven

Voor de ruim 20.000 vmbo-leerlingen en mbo-studenten die een opleiding volgen bij Curio, is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Daarom doen we elk jaar weer een beroep op de leerbedrijven. En met succes. Want vanuit alle sectoren zijn bedrijven en instellingen steeds weer bereid om energie te steken in jongeren die een vak willen leren. Voor een korte (snuffel)stage of een langdurige leerwerkplek. En dat waarderen we enorm. Want zonder hen zouden we nooit de beroepsopleider van de regio kunnen zijn.