You are here:

Voormalig Curio student Onno Claessen van de Rocket Salad Bar viert Dag van de Ondernemer

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. Een mooi moment om een praatje te maken met Onno Claessen (33). Deze oud Curio-student internationale groothandel is sinds 2 maanden de eigenaar van de Rocket Salad Bar in Breda. En met succes. Hij wil zijn concept voor gezonde afhaal- en bezorgmaaltijden uitbouwen in de regio, in Nederland en zelfs wereldwijd. “Ondernemen is durven, doorzetten, scherp blijven, keihard werken, kleine successen vieren en de juiste mensen vinden die in jouw idee geloven en investeren.”

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Onno RSB

Funky healthy food. Afhaal- en bezorgmaaltijden die horen bij een gezonde leefstijl. Het is een concept dat de sportieve Onno al jaren in zijn hoofd heeft. “Het idee om daarmee de markt op te gaan, gaf me een blije kriebel in mijn buik. En dus ben ik er voor gegaan.” Er voor gaan betekende een kloppend plan schrijven en ondernemers vinden die in mij én in het idee geloven. Ik heb een groep ondernemers bij elkaar gebracht waarmee ik de ideale teamsamenstelling heb weten te creëren. De grote kracht van dit team: het zijn niet zomaar stille vennoten. Elk teamlid heeft zijn eigen achtergrond en expertise. Iedereen is goed in iets anders: marketing, ICT, vastgoed en horecaconcepten. En daardoor een perfecte aanvulling voor Het Rocket Salad Bar-team.”

Op het moment dat je op school zit denk je: Wat heb ik er later aan? Nu weet ik: heel veel.

In twee maanden tijd een zaak met 17 rocketstars

In twee maanden tijd heeft Onno aan de Ginnekenweg een zaak opgebouwd met 17 medewerkers, de Rockstars. De Rocket Salad bar heeft zijn eigen fast service productieproces ontwikkeld. Groot voordeel is dat relatief onervaren horecapersoneel enorm snel gewend raakt en efficiënt de salades kan bereiden. Verder is er altijd een gastvrouw of gastheer die de maaltijden afrekent en meegeeft aan de klanten. En dan zijn er natuurlijk nog de bezorgers die binnen Breda de maaltijden aan huis of bij bedrijven brengen. “Ondernemen is een risico. En al mijn vrije tijd zit erin. Ik werk keihard, maak zelf schoon en bezorg ook. Maar dit concept wegzetten in de markt geeft me zoveel positieve energie. Ik doe waar mijn hart ligt. Natuurlijk loop ik ook tegen moeilijke dingen aan. Juist dan moet je doorzetten. Ik zie het als een marathon. Niet iedere training is leuk, je moet jezelf blijven motiveren, doorzetten en kleine overwinningen vieren om uiteindelijk de eindstreep te halen. En ik ben nog lang niet bij de finish. Maar voor nu is maar een ding belangrijk: zorgen dat de vestiging in Breda staat als een huis. Daarna kan ik het concept verder uitbouwen.”

“Elke dag gebruik ik de theorie van school”

Dan rijst natuurlijk de vraag of Onno als ondernemer nog iets heeft aan wat hij bij Curio heeft geleerd. “Echt wel. Vrijwel elke dag krijg ik te maken met bepaalde vraagstukken. Daarbij maak ik zeker nog gebruik van de theorie die ik tijdens mijn studie heb opgedaan. Of het nu gaat om het registreren van de voorraad in Excel of het inzetten van de beste logistiek. Op het moment dat je op school zit denk je: wat heb ik er later aan? Nu weet ik: heel veel.”

Lees ook