You are here:

Urban green development werkt samen met Avans voor klimaatoplossingen

Gisteren zijn studenten van de mbo-opleiding Urban green development gestart met een onderzoek in de Bredase stadswijk Waterakkers. Dit doen ze samen met hbo studenten van de Avans opleiding Milieukunde (Esset). Een leerzame samenwerking om te onderzoeken wat er aan klimaatoplossingen mogelijk is in de stad.

Project

Het was gisteren een frisse dag maar dat had geen invloed op de energie van de studenten. Na de gastles over de fauna gingen de negen studenten meteen het werkveld in. Samen naar het water in de Arduinstraat om monsters te nemen. Met grote netten zoeken ze naar beestjes om daarna samen in kaart te brengen wat ze naar boven hebben gehaald. Het project is in opdracht van de Gemeente Breda.

Samenwerking

Totaal doen twaalf Urban green development studenten en vijftien Avans studenten mee aan het project. Het project loopt al een tijdje. Helaas was het niet mogelijk om samen bij elkaar te komen in de klas. Er is dus al veel online contact geweest. Zo hebben de studenten, in opdracht van de Gemeente Bergen op Zoom, een park ontworpen. Dit advies van de studenten neemt de gemeente mee bij de uitvoering. Het is een bijzondere samenwerking met de studenten van Avans. De opleiding Milieukunde is namelijk een internationale opleiding, tijdens de les wordt er alleen Engels gesproken. Dat maakt dit project extra uitdagend voor de Curio studenten.

Wil je meer weten over de opleiding Urban green development? Neem een kijkje op: https://www.curio.nl/mbo/opleidingen/urban-green-development/

 

PHOTO 2021 04 08 19 18 00 2
PHOTO 2021 04 08 19 17 58 2

Lees ook