You are here:

Podiumplaats voor mbo-student van Curio tijdens Nederlands Kampioenschap Skills The Finals

2 dagen lang streden 620 mbo-finalisten in de finale om de beste van Nederland te worden in het eigen vakgebied. In totaal streden vandaag 15 mbo-studenten van Curio in de landelijke finale in de Brabanthallen in den Bosch. Sylvie Musters werd tweede in de wedstrijd Junior Stylist. Sylvie volgt de opleiding fashion designer bij Curio.

Goud voor 2 vmbo-leerlingen
Gisteren vielen Kai Roks en Pim de Bruijn al in de prijzen. Zij werden eerste in de wedstrijd tuinontwerp en –aanleg. Voor het derde jaar op rij winnen leerlingen van Curio prinsentuin Oudenbosch goud in deze categorie. Kai en Pim volgen les in het derde jaar bij Curio prinsentuin Oudenbosch.

Skills The Finals
De finales vonden plaats op 21 en 22 maart in de Brabanthallen in Den Bosch. In totaal hebben 21 leerlingen en studenten van Curio zich geplaatst in de finales. De finales van het vmbo duurt 1 dag. De finales van het mbo duurt 2 dagen. Aan het eind van iedere dag volgt een prijsuitreiking.

De route naar Skills The Finals
Ongeveer 35.000 (v)mbo-kandidaten zijn bij voorrondes op scholen geselecteerd. Zij namen afgelopen maanden deel aan één van de 135 regionale (v)mbo-kwalificatiewedstrijden in het land. Uiteindelijk zijn 860 (v)mbo kandidaten door naar de landelijke finales. De Skillswedstrijden dragen bij aan het ontwikkelen van talent, groeien in vakvaardigheid en als persoon. Bij Curio stimuleren we het meedoen aan de Skillswedstrijden. We dagen onze leerlingen en studenten uit het beste uit zichzelf te halen en de Skillswedstrijden dragen daar aan bij.

Lees ook