You are here:

Breda krijgt eind augustus een Oekraïense school

Breda krijgt vanaf eind augustus een school voor Oekraïense kinderen. De nieuwe school wordt gevestigd in het schoolgebouw naast Curio prinsentuin van cooth aan de Tuinzigtlaan.

"De druk op de gespecialiseerde scholen voor nieuwkomers De Fontein en Curio isk werd te groot", zegt Jaap Oomen. Hij is namens Curio  projectleider van de Oekraïense School, zoals de school gedoopt wordt. Oomen: "Buiten de druk op de scholen ligt er ook een wens van een grote groep van Oekraïense ouders. Zij willen na de oorlog terug naar hun land en zien het liefst dat hun kinderen Oekraïens onderwijs krijgen. Het onderwijs dat de kinderen nu krijgen, is gericht op een toekomst in Nederland. Maar dat wil deze groep niet. Zij willen zich voorbereiden op een terugkeer naar Oekraïne. Dat kan op de nieuwe school, want zij krijgen Oekraïense lessen. Het lerarenkorps bestaat voor twee derde uit Oekraïense docenten.”

De school begint dit jaar met 100 leerlingen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Oomen: "Het gaat om Oekraïense kinderen uit de regio Breda. Op dit moment komen ze uit Bavel, Oosterhout en uit de Koepel in Breda, maar we hebben nog ruimte voor meer leerlingen.”

Het te betrekken schoolgebouw is klaar voor gebruik. Oomen: "Het Berkenhof College zit er nu in. Die verhuizen naar de Sibeliuslaan. We moeten nog veel voorbereiden, maar in principe zijn de schoolgebouwen klaar voor gebruik.”

Meer informatie voor ouders is te lezen in deze presentatie over Curio isk+ (ook in het Oekraïens).

 

Bron: BN DeStem

Lees ook