You are here:

Nieuwe afspraken over quarantaine en testen

Vanaf 26 januari gelden er nieuwe regels voor quarantaine en (zelf)testen:

Afspraken voor leerlingen en studenten onder de 18 jaar

 • Ben je positief getest? Dan blijf je thuis en ga je in quarantaine. Stem de spelregels af met je ouders en de GGD. Beterschap!

 • Heb je een neusverkoudheid of andere coronaklachten, dan doe je een (zelf)test. Is de uitslag negatief, dan mag je naar school komen. Het dringende advies is om bij klachten dagelijks een zelftest te blijven doen.

 • Heb je een positief geteste huisgenoot of een ander nauw contact die positief is, dan hoef je niet meer in quarantaine als je zelf geen ernstige klachten hebt en ook een negatief (zelf)test hebt.

We maken geen verschil tussen gevaccineerde en ongevaccineerde leerlingen.

Afspraken voor leerlingen en studenten boven de 18 jaar

 • Ben je positief getest? Dan blijf je thuis en ga je in quarantaine. Stem de spelregels af met je ouders en de GGD. Beterschap!

 • Heb je een neusverkoudheid of andere coronaklachten, dan doe je een (zelf)test. Is de uitslag negatief, dan mag je naar school komen. Het dringende advies is wel om bij klachten dagelijks een zelftest te blijven doen.

 • Als je 18 jaar of ouder bent, dan volg je dezelfde quarantaineregels als volwassenen. Je hoeft dan niet in quarantaine als je in de afgelopen 8 weken positief getest bent en daarvan hersteld bent en geen klachten hebt. Ook hoef je niet in quarantaine als je meer dan een week geleden de boostervaccinatie hebt gehad en geen klachten hebt.

 • Wanneer ga je wel in quarantaine:
  - als je zelf positief bent getest;
  - als je je kortgeleden geen corona hebt gehad en een huisgenoot of nauw contact heeft corona;
  - als je de boosterprik niet hebt gehad en een huisgenoot of nauw contact heeft corona.

Uitgebreide informatie vind je op de corona-informatiepagina van de rijksoverheid. Of doe  de check op quarantainecheck-pagina van de rijksoverheid

 

Lees ook