You are here:

Meisjes ontdekken de techniekwereld tijdens Girls’ Day

Tijdens Girls’ Day op donderdag 30 maart openden verschillende technische bedrijven en meerdere technieklocaties van Curio hun deuren. Dit wordt gedaan om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met techniek.

Uitgebreid programma
De Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) rolde dit jaar letterlijk de rode loper uit. Meisjes kregen een kijkje achter de schermen en er werd een uitgebreid programma georganiseerd in Hoogerheide. Dit gebeurde in o.a. samenwerking met Fokker Services Groep, KLM en de Koninklijke Luchtmacht. Ook waren er op verschillende techniekscholen van Curio leuke activiteiten georganiseerd.

Workshops
Er waren verschillende workshops gepland. De meiden hebben ervaren hoe het is om de zware uitrusting van defensie te sjouwen en ze mochten in een F16 zitten. Ook hebben ze een muur gemetseld en geleerd hoe ze veilig een dak op moeten klimmen. Met gips hebben de meisjes Lego poppetjes gemaakt en armbandjes geknoopt van elektradraad.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

 

Meisjes hebben net zo veel talent als jongens
Angela Zegers - Marcus van de AM&TS: “Het is ontzettend belangrijk dat we meisjes al op jonge leeftijd enthousiast maken voor techniek. Veel vrouwelijk talent gaat verloren omdat ze onbekend zijn met technische opleidingen en beroepen. Meiden hebben net als jongens talent voor exacte vakken. De meisjes die op Girls’ Day langskomen zijn nog jong en moeten hun profielkeuze nog maken. Dus is het van belang dat ze kennis maken met alle mogelijkheden waarover ze zelf misschien nog niet zoveel weten.”

Bekijk hier hoe het eruitzag op Girls’ Day.

Lees ook