You are here:

Leerlabs presenteren opbrengsten aan publiek

Op donderdag 1 juni was het zover: de Leerlabs presenteerden hun opbrengsten van afgelopen jaar aan het publiek. Dit deden ze op een speciaal georganiseerd evenement door studenten van de opleiding evenementenorganisatie. Ieder leerlab ging afgelopen jaar op onderzoek uit. Naar vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij. Denk daarbij aan vraagstukken als hoe om te gaan met taalkansenongelijkheid in het onderwijs, het welzijn van onze leerlingen en studenten of hoe maken we het onderwijs flexibeler?

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Microsoftteams Image (2)

Opbrengsten
De opbrengsten wisselen per leerlab. Waar het ene leerlab het onderzoek al heeft afgerond en vooral praktische hulpmiddelen presenteert, is het andere leerlab pas net bij elkaar en het onderzoek aan het voorbereiden. Eén ding hebben ze gemeen: enthousiaste leerlab-deelnemers vol ideeën.

Wondermomenten
Bezoekers konden tijdens een markt en wondermomenten meer informatie krijgen over de leerlabs. Zo werden er vliegtuigjes gevouwen, bucket list’s gemaakt en presentaties gegeven. Dit allemaal om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en te experimenteren met de onderzoeksresultaten en ontworpen hulpmiddelen.

Ook benieuwd?
Op onze website vind je alle informatie over leerlabs en de onderzoeken en hulpmiddelen die zij hebben ontwikkeld. Heb je vragen? Stel dan je vraag aan één van de leerlab-deelnemers ook te vinden via curio.nl/leerlabs.

Wat is een leerlab?
In een leerlab wordt onderzoek gedaan naar vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij. Denk aan taalkansenongelijkheid of studentenwelzijn. Een leerlab bestaat uit interne en externe docenten, experts, onderzoekers, leerlingen en studenten. Twee jaar lang komt de groep bij elkaar om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en experimenteren. Met als doel dat iedere deelnemer op zijn of haar eigen werkplek een vernieuwing, verbetering of verandering realiseert. En waar ook anderen gebruik van kunnen maken.

Lees ook