You are here:

Kom naar het Curio college 'aan de slag met leergedrag'

Tijdens het 2e Curio college van dit jaar nemen Coranne Havermans en Victor van der Aa je mee in de wondere wereld van het brein. Ze vertellen over de invloed van de ‘executieve functies’ die verantwoordelijk zijn voor het leergedrag. In 1,5 uur leggen Coranne en Victor uit hoe je kunt zien of een leerling of student hulp nodig heeft in de ontwikkeling van de executieve functies, hoe je hulp biedt en welke resultaten je kunt behalen.

Datum: donderdag 21 september
Tijd: 19:30 – 21:00 uur
Locatie: Trivium 74 in Etten-Leur

Meld je aan voor dit gratis college

Wat zijn executieve functies?
Executieve functies zijn cognitieve (intellectuele) vaardigheden die het handelen en gedrag van mensen besturen. Denk daarbij aan het kiezen van activiteiten en het uitvoeren van taken om een doel te bereiken. Daarbij hoort het vermogen om te organiseren, je kunnen concentreren en je gevoelens en gedrag in goede banen kunnen leiden. Dit zijn vaardigheden die leerlingen en studenten hard nodig hebben bij succes op school. Niet alleen om een diploma te behalen, maar ook om lekker in hun vel te zitten en begrepen te worden door de omgeving.

Hoe ontwikkel je executieve functies?
De ‘executieve functies’ ontwikkelen zich vanaf de geboorte tot aan het 23e levensjaar. Nu is het moment om de leerling of student daarin te ondersteunen. Maar hoe geef je daar extra aandacht aan? Hoe grijp je in als je ziet dat een leerling of student daarbij hulp kan gebruiken? En hoe kun je je kind hierin ondersteunen?

Curio college
Het Curio college geeft een podium aan belangrijke onderwijsthema’s. Bij Curio krijgen medewerkers de kans om te investeren in duurzame ideeën om het onderwijs te verbeteren. Deze kennis en praktische voorbeelden delen we graag.   

Aan de slag met innovatie
Coranne en Victor zijn beiden docent op Curio prinsentuin van Cooth. Een jaar lang gingen ze tijdens het ‘pionierstraject’ bij Curio aan de slag met hun innovatieve idee. Ze kregen de ruimte om met begeleiding het idee uit te werken en succesvol in te zetten op hun school.

Lees ook