You are here:

Klimaatburgemeester bezoekt Curio praktijkschool Breda

Vorige week maandag bezocht Elisah Pals, klimaatburgemeester van Breda, verschillende Curio scholen. Deze ‘groene tour’ maakte ze samen met onder andere wethouder Marianne de Bie in het kader van de klimaatweek. Een bezoek aan Curio praktijkschool Breda mocht daarbij niet ontbreken. De school hecht namelijk veel waarde aan duurzaamheid en vergroening.

Curio11
Klimaatburgemeester Elisah Pals

Kringloopwinkel

De tour startte bij kringloopwinkel De Kleine Vince. Deze kringloopwinkel is gevestigd in de school en wordt geleid door de leerlingen. In de winkel zijn allerlei tweedehands artikelen te koop, in sommige gevallen opgeknapt door de leerlingen. Voor wethouder De Bie bekend terrein: zij was er een aantal jaar geleden ook bij met de opening.

Oorwormenpotjes

De tour vervolgde zich naar de loods bij de schooltuin. Leerlingen verrichten hier verschillende vergroenende werkzaamheden. De aanwezigen hielpen mee met het maken van oorwormenpotjes. Eenmaal opgehangen, dienen deze als schuilplaats voor onder andere oorwurmen. Die zijn zeer nuttig als het gaat om het opruimen van schadelijke insecten in de schooltuin.

Zuileik

David Beumer van Treeport schonk deze middag een aantal bijzondere struiken en een zuileik aan Curio praktijkschool Breda. Die krijgen in de nieuwe schooltuin een mooi plaatsje.

Boom planten

In het laatste deel van de tour plantten de klimaatburgemeester en de wethouder samen met Curio bestuursvoorzitter Rob Neutelings een eerste boom. Dit was het startschot voor de vernieuwing van de ecologische schooltuin, naar ontwerp van leerkracht Lind Mostmans.

Curio05
Kringloopwinkel De Kleine Vince bij Curio praktijkschool Breda
Curio12
De klimaatburgemeester, wethouder en bestuursvoorzitter planten een boom

Lees ook