You are here:

Jonnie Boer examineert sterrenkoks Cas Spijkers Academie Breda

Dinsdag 22 juni bezocht Jonnie Boer de Cas Spijkers Academie (CSA) aan de Markendaalseweg in Breda. De internationaal bekende chef-kok en eigenaar van drie sterren-restaurant De Librije is beschermheer van de  CSA. Maar hij vindt het vooral leuk om te helpen bij het opleiden van vakmensen. Het doel van dit bezoek was de examinering van het praktijkdeel van een aantal sterrenkoks. Dit voorafgaand aan hun diplomering. De mbo-studenten kookten een zes gangen lunch met amuse, brood en friandises. Dat moest voldoen aan een aantal vooraf vastgestelde criteria. Een diploma van de CSA krijgt dus letterlijk de handtekening en goedkeuring van deze meesterkok.

Curio Examen Ca 22 Juni 4

Cas Spijkers Academie

De Cas Spijkers Academie is onderdeel van Curio mbo horeca food en hospitality. De Academie biedt voor de gemotiveerde en fanatieke student een schitterende opleidingskans. Ook horecabedrijven hoog in de markt laten hun koks er bijscholen. De TOP-opleiding is een brede opleiding in het culinaire vlak. Het valt onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer en zijn team van De Librije.

Jonnie Boer als ambassadeur

Jonnie Boer is sinds 2020 ambassadeur van de Cas Spijkers Academie. Hij heeft het stokje overgenomen van Cees Helder. Die was er acht jaar hoofddocent. Jonnie Boer vindt het belangrijk om jongeren op te leiden. Hij wil hen de passie voor het vak meegeven. Zijn betrokkenheid en die van het team van De Librije*** bij de Cas Spijkers Academie is heel breed. Het loopt van aanmelding tot diplomering. Ook bij de 'selectie' van aankomende studenten kijken ze mee naar hun drijfveren en talenten. Verder krijgen studenten jaarlijks twee masterclasses bij De Librije***. Dit motiveert eerstejaars studenten extra. En examenkandidaten kunnen zo hun examenopdracht nog beter uitwerken.

Curio Examen Ca 22 Juni 2

Lees ook