You are here:

Johan Cruyff College en Sparta Rotterdam verlengen samenwerking

De samenwerking tussen Sparta Rotterdam en het Johan Cruyff College Roosendaal (onderdeel van Curio) is verlengd tot midden 2027. In 2021 hebben ze beide de samenwerking officieel gemaakt. Komende jaren gaan ze dus door met deze samenwerking. Het Johan Cruyff College biedt topsporters de mogelijkheid om naast hun sportieve carrière een studie te volgen. Daarbij let de opleiding op de indeling van het drukke leven van een topsporter. Jeugdspelers van Sparta Rotterdam en speelsters van Sparta Vrouwenvoetbal volgen studies in de richtingen Sport & Business en Sport & Coaching. Zo ontwikkelen ze naast hun sportieve carrière ook hun maatschappelijke loopbaan. 

Voor de opleiding van Sparta Rotterdam is onderwijs van grote waarde. Nu werkt de Kasteelclub al jaren samen met verschillende onderwijsorganisaties. En werd het netwerk in 2021 uitgebreid met het Johan Cruyff College. Door de samenwerking kan Sparta Rotterdam haar jeugdspelers en de speelsters van de Sparta Vrouwen een zo goed mogelijk onderwijsaanbod aanbieden. Dit wordt afgestemd op hun topsportcarrière. In samenwerking met Curio, waar het Johan Cruyff College onder valt, komen de docenten naar de club toe om in de onderwijsruimtes les te geven. Zo sluit het rooster van de opleiding dus goed aan op het trainingsschema.

Gerard Nijkamp, Technisch Directeur van Sparta Rotterdam, over de samenwerking met het Johan Cruyff College: “Voor onze spelers en speelsters is het van groot belang om zich ook buiten het voetbalveld goed te kunnen ontwikkelen. Daarom vinden wij onderwijs binnen de opleiding erg belangrijk. Hier besteden wij dus veel aandacht aan. Het Johan Cruyff College is een waardevolle toevoeging voor ons gebleken. We zijn blij dat we doorgaan met deze samenwerking.” 

Rob Neutelings, bestuursvoorzitter van Curio: “Wij bieden topsporters de mogelijkheid om naast hun sportieve carrière ook een studie te volgen. Hierbij letten we op de indeling van een druk topsport leven”.

Naast een juiste verdeling tussen topsport en opleiding biedt Johan Cruyff College goede mogelijkheden voor werkstages in bedrijfsleven, overheid en (sport)organisaties. Ook is er goed contact met de verschillende Nederlandse sportbonden en onderwijsorganisaties. En ze hebben met meerdere landen een netwerk van opleidingsmogelijkheden. De Johan Cruyff Colleges maken deel uit van het Johan Cruyff Institute netwerk, met hoofdkantoor in Barcelona. Dit internationale, academische netwerk bestaat uit Johan Cruyff Colleges (mbo), Johan Cruyff Academies (hbo) in Nederland en Johan Cruyff Institutes (Postgraduate, Master en Executive Education) wereldwijd. Een daarvan is in Amsterdam. Het internationale Johan Cruyff Institute netwerk heeft sinds 1999 ruim 7.000 studenten wereldwijd opgeleid in de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, football business en coaching.

Lees ook