You are here:

IVS Alliance wint prestigieuze, internationale BTEC Award!

Op de valreep, vlak voor de zomervakantie, krijgen we nog even fantastisch nieuws. Curio international business studies werkt samen met 5 andere mbo-scholen onder de naam IVS Alliance. En uit ruim 300 organisaties in ongeveer 60 landen heeft de IVS Alliance een prestigieuze prijs gewonnen: The BTEC Award for International Institution of the Year 2021.

BTEC

BTEC-diploma

De IVS Alliance is de organisatie voor tweetalig BTEC onderwijs in Nederland en wordt gevormd door zes mbo-scholen. Hiervan zijn Zadkine en Curio de twee langst zittende leden. BTEC staat voor het Engelse 'Business and Technology Education Council'. BTEC onderwijs is tweetalige onderwijs. Met een internationale BTEC-diploma kan een student werken of studeren in ruim 120 landen wereldwijd. Hiermee is het mogelijk om een carrière in het buitenland op te bouwen.

Award

Het winnen van deze internationale Gold Award vanuit the United Kingdom en BTEC is een zeer bijzondere prestatie. Han Oomen en Wouter Muurmans van IBS, lid van de Nederlandse IVS Alliance:

“Getting this award is a boost for all the teachers and students within the Dutch IVS Alliance who cooperate, share and develop together to offer high quality and made to measure BTEC qualifications in an innovative way and hope to continue to do so for years to come.”


Vertaald: Het krijgen van deze award is een boost voor alle docenten en studenten van de IVS Alliance die samen hebben gewerkt, gedeeld en ontwikkeld aan een hoogwaardig BTEC kwalificatie op maat en op een innovatieve manier. We hopen dit nog vele jaren te kunnen blijven doen.

Innovatief onderwijs

De IVS Alliance heeft de Award gewonnen op basis van de innovatieve manier waarop BTEC wordt toegepast in het onderwijs. Denk aan eigen unieke programma's, internationale uitwisselingen en de manier waarop het bedrijfsleven bij het onderwijs wordt betrokken.

De IVS Alliance

Curio IBS is gestart in 2003. De IVS Alliance wordt gevormd door zes mbo-scholen in Nederland: ROC Nova College (Haarlem), Curio (Roosendaal), ROC Amsterdam (Amsterdam), ROC Friese Poort (Sneek), mboRijnland (Woerden) en Zadkine (Rotterdam). Samen hebben zij inmiddels meer dan 60 collega's en een kleine 2000 studenten.

Alliance

Lees ook