You are here:

Hoe je had kunnen weten wie onze mystery guest was

Maandag 20 december organiseerde Curio een mini concert voor alle medewerkers, studenten en leerlingen. Heb jij ook gekeken? Het was een welkome verrassing nu we plots weer over zijn op afstandsonderwijs. Voorafgaand aan het concert deelden we een filmpje met hints. Hierin lieten we een aantal persoonlijke voorwerpen zien van onze mystery guest. Kijk de hints nog eens terug. En lees wat de hints vertellen over de mystery guest. We nemen ze allemaal met je door:

Bekijk de hints

Wat vertellen de hints?

Aan het begin van het filmpje zag je een heerlijk comfortabele rode stoel. Deze stond symbool voor de mooie rode draaiende stoel bij The Voice. In 2021 verving Snelle Anouk als coach bij ‘The Voice Kids’.

Op deze mooie rode stoel zag je een heerlijk brood liggen. Er werd ook gezegd “Sinds 3 jaar verdien ik mijn brood met muziek”. Snelle heeft gestudeerd aan de Herman Brood Academie.

“Voor een groot publiek zingen, daar draai ik mijn hand niet meer voor om.” Dit wijst weer naar het draaien als coach van ‘The Voice kids’. En een doordenkertje; “Groot publiek” verwijst naar het liedje met Davina Michelle ’17 Miljoen mensen’.

Zijn naam is Snelle, veel meer uitleg heb je niet nodig bij een raceauto. Maar het is ook een mooie verwijzing naar zijn lied ‘Plankgas’. Ook de tekst “Mijn carrière is als een speer van start gegaan” verwijst naar zijn naam Snelle.

“Ik speel graag in het maanlicht onder de sterren”. Samen met Maan zingt hij het lied ‘Blijven slapen’. Verderop in de hints zie je dan ook een slaapmasker. De sterren verwijzen naar zijn vriendin, die Sterre heet. Daar stonden de sterrenrietjes ook symbool voor. Een grappig feitje, deze verwijzing is door niemand op onze socials geraden!

Wist je dat Netflix een documentaire heeft gemaakt over Snelle? Vandaar de afstandsbediening die je op de achtergrond ziet liggen. Deze heet ‘Zonder jas naar buiten’. Daarom lag zijn jas in het filmpje nog op de bank. Hij was vast even zonder jas naar buiten.

De echte naam van Snelle is Lars Bos, dus toen er in het filmpje werd gezegd dat hij door de bomen het bos niet meer ziet, had je kunnen weten dat het om Lars Bos ging.

“Tijd om eens een reünie te organiseren. Als ik veilig thuis ben, pak ik gelijk mijn telefoon.” Natuurlijk verwijst deze tekst naar zijn liedjes ‘Reünie’ en ‘Smoorverliefd’. Het laatste liedje is ook geschreven om jongeren bewust te maken van de gevaren van het gebruik van je mobiele telefoon op de fiets. Ook de hartjes ballonnen en de mobiele telefoons op het einde van het filmpje zijn een link naar het liedje ‘Smoorverliefd’.

Snelle is onderdeel van ‘de Streamers’, een groep artiesten die de handen in één hebben geslagen tijdens de coronaperiode. Dus het streamen van het concert was meteen ook al een hint.

Een gouden plaat is natuurlijk een kroon op je succes. Deze had Snelle binnen 24 uur al verdient met zijn liedje ‘Vierentwintig’.

Welke van deze hints heb jij door gehad?

Kijk het concert terug

Lees ook