You are here:

Handbaltalent Elise Flipsen uit Made eregalerij bij Curio

Handbaltalent Elise Flipsen (20) uit Made heeft sinds vandaag een plek in de eregalerij van de Wall of Fame van het Johan Cruyff College Roosendaal (onderdeel van Curio). Zij is een van de 12 studenten die het Johan Cruyff College (JCC) huldigde vanwege topprestatie in de sportwereld. Deze studenten, die topsport met een opleiding combineren, werden dit jaar Nederlands Kampioen of behaalden een podiumplek tijdens een Europees- of Wereldkampioenschap. Genoeg redenen om hen in het bijzijn van studenten en docenten in het zonnetje te zetten. De huldiging is zo een inspiratiebron voor de volgende generatie talenten.

 De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Elise Flipse Wall Of Fame

Huldiging met een gouden rand
Tijdens de huldiging werden twaalf opmerkelijke sporters in het zonnetje gezet voor hun buitengewone sportprestaties: Gamy Dors, voetbal (Excelsior 3e divisie), Ruby Goedhart, karate (3e WK, 1e EK), Ryan Jansen, speerwerpen (1e NK), Senna Remijn, wielrennen (2e WK), Ivar van Rijt, rolstoeltennis (World Cup-winnaar, 3e WK), Janne Koops, volleybal (1e NK, Jeugd Olympische Spelen), Jaidy van Mourik, ijshockey (1e onder 18 WK), Jesse van Vulpen, taekwondo (1e NK), Jersey Kuijpers, springruiter (1e EK, 1e NK), JJ Krijnen, rugby (1e EK), Mart Koolen, basketbal (1e NK).

Bovendien ontving Elise Flipsen een ereplaats in de Wall of Fame vanwege haar indrukwekkende sportieve prestaties van het afgelopen jaar én haar studieresultaten. Die combinatie gaf haar deze ereplaats. Haar onmiskenbare talent en groei werden duidelijk op het handbal EK onder de 19 waar ze met Jong Oranje schitterde.

Namens de raad van bestuur van Curio was voorzitter Rob Neutelings aanwezig: "Bij het Curio Cruyff College gaan topsporten en studeren hand-in-hand. Sporters hebben alle ruimte om te werken aan hun sportloopbaan én ze studeren zodat ze na hun topsportcarrière een stevige basis hebben voor een baan. Op deze manier worden de talenten van deze topsporters ook tijdens hun studie maximaal benut".

Inspiratie voor toekomstige generaties
De huldiging dient ook als inspiratiebron voor de volgende generatie talenten. JCC blijft zich inzetten om sport en het volgen van een opleiding te combineren. Talentontwikkeling en de individuele leerbehoeften staan hierbij centraal. 

Johan Cruyff College Roosendaal
Johan Cruyff College Roosendaal biedt een juiste balans tussen topsport en een opleiding en is onderdeel van Curio, de beroepsopleider van West-Brabant". Er is nauw contact met de verschillende Nederlandse sportbonden en onderwijsinstanties. Ook is er een internationaal netwerk van opleidingsmogelijkheden. De Johan Cruyff Colleges maken deel uit van het Johan Cruyff Institute netwerk, met hoofdkantoor in Barcelona. Dit internationale, academische netwerk bestaat uit Johan Cruyff Colleges (MBO), Johan Cruyff Academies (HBO) in Nederland en Johan Cruyff Institutes (Postgraduate, Master en Executive Education) wereldwijd, waaronder één in Amsterdam. Het internationale Johan Cruyff Institute netwerk heeft sinds 1999 ruim 7.000 studenten wereldwijd opgeleid in de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, football business en coaching.

Bekijk hier de video van ZuidWest TV.

Lees ook