You are here:

Food & future biedt nieuw keuzedeel Bewegen aan

Gezonde voeding en beweging gaan goed samen. Daarom biedt de opleiding Food & future aan de Markendaalseweg 35 vanaf het schooljaar 2023-2024 het keuzedeel Bewegen aan. Dit keuzedeel is een absolute meerwaarde binnen de opleiding Food & future. Het duurt 1 schooljaar (240 uur) en is gericht op bewegen, adviseren en voorlichten in sport en bewegen. Tweedejaars en derdejaars studenten kunnen dit keuzedeel doen.

Na het behalen van dit keuzedeel ontvangt de student een officieel certificaat van NL Actief. Onderdelen in het keuzedeel zijn anatomie, gedragsverandering, trainingsapparatuur en voeding en sport. De studenten leren hoe ze een lessenreeks verzorgen, een jaarplanning maken en testen en metingen uitvoeren. Ook het organiseren van een mini-evenement en het opstellen van visies op klantenbinding en organisatie horen erbij. De lessen vinden plaats op de locatie Terheijdenseweg 414. Het gaat om twee tot drie lesuren per week .

Combinatie voeding en sport is populair onder studenten

Het keuzedeel belooft populair te worden. Meer dan de helft van de studenten van Food & future heeft interesse in de combinatie van voeding én sport bij het begeleiden van cliënten. Ze kunnen zich daardoor breder inzetten als vakexpert voeding & voorlichting. Niet alleen als voedingsadviseur, maar veel meer als een lifestylecoach. Het keuzedeel past ook perfect bij de merkpijlers van Food & future: gezond, smaakvol en duurzaam.

Het keuzedeel Bewegen is een sterk lesprogramma binnen de opleiding Food & Future waarmee studenten zich kunnen specialiseren binnen voeding & voorlichting. Lees meer over de opleiding https://www.curio.nl/mbo/horeca-food-en-hospitality/voeding/

Lees ook