You are here:

En de CSG Borg Prijs gaat naar…

Curio afgestudeerden Saba Tkabo Tsegezab, Elsha Ogenia (beiden niveau 2), Lauren van Overveld (niveau 3) en Nienke Jongenelen (niveau 4) hebben de eerste plaats behaald van de CSG Borg Prijs. Hun examenproducten van het schooljaar 2021/2022 blinken uit in originaliteit, vernieuwing en persoonlijke ontwikkeling. Een vijfkoppige jury koos de vier winnaars uit zestien genomineerde inzendingen. “De nominatie was al een wow-moment. Dan ben je al een winnaar. Maar dit is echt te gek,” vertellen de winnaars eensgezind.

Wat is de CSG Borg Prijs?

De CSG Borg Prijs is een prijs voor studenten van de mbo-opleidingen Verpleging en Verzorging en Maatschappelijke Zorg. De studenten zitten op Curio Oostelijke Havendijk 1 of op Curio Biesdonkweg 33. De prijs krijg je natuurlijk niet zomaar. Curio nomineert hiervoor studenten die iets extra's hebben laten zien. Bijvoorbeeld een fantastisch onderzoek, een innovatie of een originele presentatie.

De tekst gaat verder onder de foto.

Winnaars CSG Borgprijs Links Naar Rechts Saba Tkabo Tsegezab Lauren Van Overveld Nienke Jongenelen Elisha Ogenia

Zestien genomineerden voor de CSG Borg Prijs

Dit schooljaar waren er zestien genomineerden, verdeeld over de mbo-niveaus 2, 3 en 4. Zij mochten donderdagmiddag 10 november in Roosendaal 1 minuut vertellen over hun product. Wat stonden ze te shinen. Lauren van Overveld vertelde over de communicatiekaart die ze met een dementerende mevrouw heeft gemaakt. Deze mevrouw kan niet praten, maar kan dankzij de communicatiekaart nu wel aangeven wat ze wil. Elsha is zelf slechthorend, maar heeft het zelfvertrouwen om horende mensen gebarentaal aan te leren. “Mijn hart staat open om mensen te helpen,” vertelt ze. En zo waren er nog veertien out-of-the-box ideeën, stroomschema’s en projecten die het werken in de zorg een beetje mooier en makkelijker maken.

Een waardering dat je voor de zorg kiest

Na alle pitches maakte de jury van de CSG Borg Prijs de winnaars bekend. De jury bestond uit een onderwijsmanager en een docent van Curio, iemand uit het werkveld en een bestuurslid van de CSG Borg Prijs. Met de prijs wil het bestuur van de CSG Borg Prijs bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg. Ook wil het zo zijn waardering laten blijken voor alle studenten die hebben gekozen voor een beroepsopleiding in de zorg.

Geldprijzen voor winnaars en genomineerden

Bij de winnaarstitel hoort een bedrag van 500 euro. De genomineerden die tweede, derde, vierde of vijfde werden, kregen een geldprijs. Daarnaast was er voor alle genomineerden een beloning van 50 euro.

Lees ook