You are here:

Een fantastisch resultaat voor Curio effent op de FIRST LEGO League-regiofinale voor onze vmbo-leerlingen

Afgelopen zaterdag was het zover! Vanaf de herfstvakantie tot aan de finale op 3 februari zijn deze kanjers buiten schooltijd aan de slag geweest om mee te kunnen doen aan de regiofinale van de Legolegue. De regiofinale werd georganiseerd in samenwerking met Avans. 

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Legoleague

Wat is First Legoleague
First Legoleague is een onderwijsprogramma waarbij kinderen van 4 t/m 15 jaar in teamverband aan de slag gaan met een maatschappelijk thema. Het programma is opgedeeld in 3 divisies met bijbehorende leeftijdscategorieën waarin elk kind op zijn eigen niveau wordt uitgedaagd. De kinderen ontwikkelen op deze manier hun (21e-eeuwse) vaardigheden en zijn op een creatieve manier bezig met wetenschap en technologie. Ze worden geïnspireerd om te experimenteren en kritisch te denken.

Het bouwen van een robot
Elke maandagnamiddag waren zij te vinden in het technieklokaal. Het begon eenvoudig met het bouwen van de missies, maar daarna werd het snel moeilijker. Wat voor robot gaan we bouwen? Welke missies kunnen we zeker halen? Het vaste groepje van 7 leerlingen is daar fanatiek mee aan de slag gegaan. Achteraf was het bouwen van de robot het eenvoudigste onderdeel. En het programmeren van de robot het lastigste onderdeel. Samenwerken, problemen oplossen en soms ook omgaan met tegenslagen waren onderdeel van de Legomissie. Deze kanjers hebben dat goed opgepakt!  

In de week voor de wedstrijd zijn alle onderdelen samengevoegd op één robot en hebben de leerlingen de laatste testruns gedaan. Klaar voor de wedstrijd! Helaas kon één leerling niet mee vanwege sportieve verplichtingen elders, maar met de overige 6 leerlingen zijn we vertrokken naar Avans Hogeschool om de eer van Curio effent te verdedigen! 

En met een fantastisch resultaat: we zijn geëindigd als 17e van de 31 deelnemende teams 
Gezien de beperkte voorbereidingstijd en het feit dat dit de eerste echte deelname was van onze school, zijn we supertrots op wat onze leerlingen in korte tijd hebben neergezet. Gezien de glimlach van oor-tot-oor die we de hele dag hebben gezien bij de deelnemers kijken we terug op een zeer geslaagde finaledag! We kijken nu al uit naar de volgende Legoleague!

Bekijk de aftermovie

Ben je nieuwsgierig hoe dat eruit zag? Bekijk dan hieronder de aftermovie van de FIRST LEGO League finale West-Brabant 2024.

Lees ook