You are here:

Duitse modeshow Curio scala succesvol door samenwerking

Donderdag 5 maart organiseerde Curio scala een Duitse modeshow voor vrienden, familie en leerlingen van de vmbo-school in Teteringen. In dit modeproject van het vak Duits werken derdejaars leerlingen samen met examenklas 4 kunst en vormgeving. Dit jaar hielp voor het eerst ook een Curio mbo-student mee met de modeshow.

Curio Scala Modeshow 2

Leerlingen uit klas 3 presenteerden de modeshow voor een groot publiek in het Duits. Zo maken zij al vroeg kennis met spreken voor een groter publiek. Ook verlaagt het de drempel om in het examenjaar een mondeling af te leggen. Mode spreekt jongeren aan en sluit goed aan bij de belevingswereld van de doelgroep. De modeshow is bovendien een mooie kans voor vrienden en familie om hun kind in actie te zien tijdens een schoolactiviteit.

Examenleerlingen van het profiel kunst en vormgeving maakten 21 kledingontwerpen. Dit bereidt hen voor op een vervolgopleiding en het werken met opdrachtgevers. Voor het ontwerp kozen de leerlingen zelf een maatschappelijk thema. Dat varieerde van milieuvervuiling tot roken. Voor het eerst dit jaar hielp een Curio-student van de opleiding bloem, groen en styling mee met de organisatie. Zij verzorgde bloemen voor op de kleding en bloemstukken voor de avond.

Manuela Keeris organiseert het evenement al een aantal jaar: “Het was weer een mooie avond. Het decor was prachtig dankzij de samenwerking met Curio mbo. Een fijne sfeer in de zaal, gezellige leerlingen en hulp van vele collega’s”. De Docent Duits van het Jaar 2019 kijkt terug op een geslaagde activiteit binnen Curio scala.

Winnaars van de publieksprijs zijn dit jaar: Brian, Ewelina en Merel (kader) en Aya en Zeynep (basis).

Lees ook