You are here:

De Curio hamburgerchallenge

Ontwikkel de enige, echte Bredase 50/50 hamburger; 50% vlees, 100% genieten. Dat was de opdracht waar eerstejaars studenten van de opleiding zelfstandig werkend kok van Curio in Breda mee aan de slag moesten.

Het broodje moest dus voor 50% uit biologisch rundvlees bestaan en voor 50% uit plantaardige componenten. Daarnaast moesten ze zelf Bredase mayonaise en ketchup ontwikkelen. Deze moesten ze bij of op de burger serveren.  

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Hamburger Challenge Winnaars

Vijf weken hebben de studenten lopen zwoegen. In vijf groepen van 3 of 4 studenten. Ze moesten zelf alles uitvinden. Voor hun vragen konden ze terecht bij hun docenten. De eerste burgers vielen dan ook spontaan uit elkaar bij het bakken. Maar al snel leerden ze hoe ze hier mee om moesten gaan.

Donderdag 2 februari was de finale proefavond. Ruim 30 genodigden (familie, vrienden, stagebedrijven) kwamen ieder vijf hamburgers proeven in het restaurant van de hotelschool aan de Markendaalsweg in Breda. Zij gaven punten voor smaak, textuur, presentatie en garnering.

De derde groep stak qua smaak en kwaliteit ruim boven de anderen uit. Hun Bredase hamburger gaat na de carnavalsvakantie echt worden verkocht. Dat gebeurt dan via de Curio foodtruck die elke woensdagmiddag voor de hotelschool staat. Een mooi en smaakvol leerproces met een leuke follow up. Wie weet, komt deze typisch Bredase hamburger binnenkort bij meer horecalocaties op de kaart.

Gwenn van der Linden, Dylano van Houten, Daphne Tresfon en Renée Bustraan zijn de winnaars van deze challenge.

Lees ook het artikel over de hamburgerchallenge in BN De Stem

Lees ook