You are here:

Curio student Jordy Vermunt uit Oudenbosch winnaar Het Lekkerste Brabantse Student Worstenbroodje

Curio student Jordy Vermunt uit Oudenbosch is een mooie titel rijker. Hij won Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in de categorie mbo-studenten. Hij zit in het tweede jaar van de opleiding leidinggevende bakker in Breda. De wedstrijd werd dit jaar voor de 27e keer gehouden. Beroepsopleider Curio juicht initiatieven als deze enorm toe. Het is een mooie plek om je vakmanschap te laten zien.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Worstenbroodje 2024

Uiterlijk, vulling, brood, consistentie en smaak
Tijdens de uitreiking op de locatie Curio Frankenthalerstraat kwamen ook de categorieën professionals, thuisbakkers en leerlingen vmbo voorbij. Alle worstenbroodjes zijn op vijf criteria beoordeeld: uiterlijk, vulling, brood, consistentie en smaak. Het is niet de eerste keer dat Jordy meedoet aan Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor het eerst deed hij mee toen hij vmbo-leerling was. Hij is blij met deze prijs en zegt: “Drie keer is scheepsrecht, geef nooit op”. Niet alleen Jordy viel in de prijzen. Ook de tweede en derde plek waren voor een Curio student: Mirjam Schild (tweede) en Arne van Beek (derde). Zo won bakker Jürgen van Dongen (Terheijden) in de categorie professionals en maakte Margo van Hoof als thuisbakker het beste worstenbrood. In de categorie vmbo-leerling ging Priscilla de Bakker (Markland College) er met de prijs vandoor.

Inspiratie voor toekomstige generaties
Rob Neutelings, bestuursvoorzitter bij Curio mocht de prijs voor leerling vmbo en student mbo uitreiken: "Ik vind het een eer dat ik deze jonge talenten deze prijs mag overhandigen. De jury heeft letterlijk mogen proeven van de vaardigheden van deze jonge talenten. Als dé beroepsopleider van West-Brabant is Curio er trots op dat we met ons beroepsonderwijs aan de basis staan van hun leerreis. Tijdens die reis doen ze vaardigheden, kennis én ervaring op. Ons beroepsonderwijs draait namelijk niet alleen om het diploma, maar ook om groeien in de praktijk en het opdoen van ervaring. Deze wedstrijd is hiervan een mooi voorbeeld." De uitreiking dient ook als inspiratiebron voor de volgende generatie talenten. Binnenkort starten de aanmeldingen voor volgend jaar.

De verkiezing van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje wordt georganiseerd door Curio, scholengemeenschap De Rooi Pannen, Summa College, de Nederlandse Brood- en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant.

Lees ook