You are here:

Curio praktijkschool al 5 jaar succesvol met Talent Coaching

Sinds 2014 bundelt Curio praktijkschool krachten met het mbo in het project Talent Coaching. Leerlingen van Curio praktijkschool worden gedurende tien weken begeleid door Curio-studenten facilitair leidinggevende. Een win-win situatie, want zowel studenten als leerlingen worden beter voorbereid op hun toekomst. De verbinding tussen leerlingen en studenten resulteert in wederzijds begrip en respect.

In het project Talent Coaching worden mbo-4 studenten gekoppeld aan één of twee leerlingen van Curio praktijkschool. De koppels worden bepaald op basis van onder andere een pitch. Samen gaan op zoek naar de talenten van de leerling. Vervolgens gaan ze deze talenten zo goed mogelijk laten zien.

Portfolio
Gedurende de projectweken werken leerlingen aan hun digitaal portfolio. De studenten helpen dit portfolio te maken en optimaliseren. Hiervoor komen zij één dagdeel per week samen. In het portfolio staat bijvoorbeeld het cv van de leerling. Ook maakt de leerling een filmpje waarin hij zich zo goed mogelijk presenteert aan een toekomstige werkgever. De leerling verlaat Curio praktijkschool met zowel een digitaal als een fysiek portfolio. Samen met het maatwerkdiploma vergroot dit de kansen op het vinden van passend werk.

Certificaat 'Talent Coaching'
Bij Talent Coaching oefenen mbo-4 studenten vaardigheden als coachen, begeleiden, aansturen, motiveren en stimuleren. Ze doen dit in een echte omgeving in plaats van gesimuleerd. Zo wordt onderwijs dichterbij het werkveld gebracht. Voorafgaand aan de tien projectweken worden de mbo-studenten voorbereid op het vak. Docenten uit het praktijkonderwijs geven een gastcollege. Ook maken de studenten een voorbereidingsopdracht. Tot slot leren zij een digitaal portfolio te maken. Voor deelname aan het project ontvangen studenten het certificaat 'Talent Coaching'. Met dit certificaat onderscheiden zij zich van andere mbo-studenten.

Samenwerken binnen Curio
Het project Talent Coaching sluit naadloos aan bij de visie, ambitie en speerpunten van Curio. Het laat zien hoe verschillende opleidingen kunnen samenwerken. En elkaar kunnen versterken. Zowel op directie-, medewerkers-, als studentenniveau. ​

Mbo-student Bas begeleidt Curio praktijkschool-leerling Dirk-Jan tijdens Talent Coaching

IMG 20191209 105633060

Lees ook