You are here:

Kerstgevoel in januari

In de meeste woonkamers zijn de kerstbomen ingeruild voor een kamerplant. Maar bij Curio praktijkschool Breda zijn ze nog volop bezig met kerstbomen. Dankzij Angela Nobelen heeft de praktijkschool een mooie samenwerking met STEK Breda. Een van deze projecten is het inrichten van een stuk grond door de groen-leerlingen. Zo is er een heel mooi hoekje dat perfect is voor een klein kerstbomenbos.

Duurzaamheid

Suzanne d’Hondt is docent groen bij de Curio praktijkschool Breda. Vlak voor de kerstvakantie kreeg Suzanne te horen dat ze dit project mocht gaan oppakken met haar leerlingen. Duurzaamheid is belangrijk bij het aankleden van het stukje grond. Wat is nu duurzamer dan kerstbomen een tweede leven geven? En als het mee zit, deze volgend jaar weer te laten stralen in de woonkamers.

Plek voor 20 kerstbomen, maar meer dan 200 bomen aangeboden

Met de kerstvakantie voor de deur was snel schakelen belangrijk. Er verscheen een berichtje op verschillende Facebook-groepen. In de hoop dat er een paar kerstbomen met kluit zouden worden aangeboden. Dat liep anders. Uiteindelijk werden er meer dan 200 bomen aangeboden!

Kerstbomen Praktijkschool
Leerlingen halen de kerstbomen op

Leerlingen en docenten aan het werk

Vorige week heeft docent Wout Christianen samen met leerlingen de bomen opgehaald. Ruim 25 adressen zijn ze langs gegaan en zeker 50 kerstbomen zijn opgehaald. Deze week hebben de leerlingen de bomen gesorteerd. En zijn ze begonnen met het planten bij STEK. Ook bomen die het niet gaan redden, krijgen een tweede leven. Ze worden gedoneerd aan beterboompje.nl. Hier maken ze allerlei leuke, mooie en nieuwe producten van de kerstbomen.

Leren van kerstbomen

Tijdens dit project leren de leerlingen van alles. Ze hebben contact met mensen bij het ophalen van de bomen. Er komt een stukje logistiek bij kijken. Daarnaast leren ze hoe je kunt zien of een boom gezond is, hoe je hem moet planten en verzorgen. En volgend jaar maken ze het cirkeltje rond: dan worden ze betrokken bij de verkoop van de kerstbomen.

Lees ook