You are here:

Kemkens erkent belang van leven lang ontwikkelen

Dinsdag 5 april startten medewerkers van installatiebedrijf Kemkens aan een leven lang ontwikkeltraject. Het gaat om 11 service- en installatiemonteurs tussen de 25 en 56 jaar. Zij volgen de opleiding ‘Vakvolwassen monteur’ en ronden het opleidingstraject half oktober  af. Curio verzorgt de maatwerkcursus op de locatie van Kemkens in Oosterhout. Het is voor het bedrijf een mooie stap naar het leven lang ontwikkelen van haar personeel. Tevreden en praktisch opgeleide medewerkers zijn van groot belang om op lange termijn goede product- en dienstverlening te kunnen blijven bieden.

Duurzame medewerkersrelatie motivatie Kemkens om dit traject te starten
Kemkens is een duurzame technische dienstverlener in de installatiebranche. Ze zijn toonaangevend in wat ze doen, maar net zo onderscheidend in hoe ze dat doen. “Om dat zo te houden moet je ook je medewerkers daarvan bewust maken. Regelmatig bijscholen is daarom van belang. Niet alleen op het gebied van vakkennis, maar ook op het gebied van omgaan met klanten. Mensen worden steeds kritischer en mondiger. Door altijd klantvriendelijk te zijn én goed werk te leveren behoud je tevreden klanten. Daar worden medewerkers op getraind. Maar ook het op de juiste wijze afhandelen als het een keer niet goed verloopt,” zegt  HR manager Eline Gelissen van Kemkens.   

Je bent nooit te jong of te oud om te leren
Leren en ontwikkelen is een belangrijk thema binnen Kemkens. Zij geloven dat je nooit bent uitgeleerd. Wat je leeftijd ook is. Het is erg belangrijk dat medewerkers dé juiste kennis én motivatie in huis hebben om hun werk goed uit te voeren. Zij moeten altijd up-to-date blijven in alle technische ontwikkelingen die zich voordoen binnen de installatiebranche.

Om ervoor te zorgen dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen bieden zij hen deze kans. Zo is er voor de vestiging in Oosterhout gekozen voor dit maatwerktraject met Curio. Er bestond al een goed contact vanuit samenwerking met stagiaires. In één van de gesprekken kwam de opleidingswens van Kemkens naar voren en was het lijntje naar de bedrijfsopleidingen van Curio snel gelegd. Zij hebben een maatwerk opleidingstraject van 16 weken ontwikkeld. Dat sluit precies aan op de wensen en behoeften van de medewerkers én de werkgever.

Traject afgestemd op individuele ontwikkelpunten
Tijdens de opleiding staan veiligheid, regelgeving, planning, theoretische kennis (natuurkunde), werkvoorbereiding, materiaalkennis, opsporen en verhelpen van storingen, nazorg (tekeningbeheer, rapporten en presenteren) en hospitality centraal.

“Het mooie aan dit traject is dat het écht maatwerk is. Middels een AMN-test en een opvolgend gesprek is  gekeken naar de capaciteiten van de medewerkers. Zo wordt het opleidingstraject precies afgestemd op de ontwikkelpunten van ieder individu.” Het opleidingstraject wordt met een eindtoets afgerond. “Daarmee krijgen de medewerkers een bewijs van deelname”, vertellen Eline Gelissen en Ivo van Opbergen, accountmanager bij Curio bedrijfsopleidingen.                                                     

Over Kemkens
Kemkens is een écht familiebedrijf, met inmiddels al meer dan 800 collega’s. Het is opgericht in 1857 en gedurende de jaren uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van warmte en comfort. Cv-ketels, onderhoud, ventilatie, airco’s, warmtepompen, zonnepanelen, elektra en isolatie. Vanuit zes vestigingen (hoofdkantoor) Oss, Oosterhout, Eindhoven, Middelburg, Bergen op Zoom en Werkendam brengt Kemkens de energietransitie in Noord-Brabant, Zeeland en het zuiden van Gelderland op gang.

Meer info is te vinden op www.kemkens.nl.

Lees ook