You are here:

‘Curio in bedrijf’, alles over samenwerken met Curio

De mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt is een veelbesproken onderwerp. Samenwerking tussen mbo-onderwijs, bedrijven en instellingen is daarom van groot belang. Wat daarin de mogelijkheden zijn en welke voordelen dat oplevert voor de arbeidsmarkt kwam dinsdag 2 november aan bod in het webinar ‘Curio in bedrijf’.  We waren te gast bij internetmarketingbureau Yonego. We organiseerden dit voor bedrijven en instellingen die al dan niet stagiaires hebben. Of die meer met het onderwijs samen willen doen, maar nog niet goed weten hoe ze dat kunnen opstarten. Hélène Hendriks sprak hierover met tafelgasten uit de regionale politiek, werkgeversorganisatie VNO NCW, bedrijfsleven en onderwijs. Ook is het ‘Leerbedrijf van het jaar 2021’ bekendgemaakt Herbs & Spices uit Alphen.

Hier kun je het webinar terugkijken. 

Oud-student, ondernemer en wethouder als betrokken tafelgasten

In twee gespreksrondes kwamen diverse gasten aan het woord.

Het eerste deel ging vooral in op ervaringen die de tafelgasten hebben op het gebied van samenwerking. En wat die inhoudt. Raymond Kouwenberg deed dat vanuit zijn rol als voorzitter van werkgeversorganisatie VNO NCW Breda, maar ook als directeur van schoonmaakbedrijf Klien en raadslid van de gemeente Breda. Marcel Willemsen, wethouder in Oosterhout, gaf zijn visie als voorzitter van ‘West-Brabant werkt met talent’. Hank van Dijk weet als directeur van Yonego heel goed wat het belang van een goede stage en hoe zij jong talent aan zich binden. Vanuit Curio zelf lichtte onderwijsdirecteur Steven van Ringelestijn toe wat de economische waarde van een afgeronde mbo-opleiding is voor de West-Brabantse samenleving.

In de tweede ronde werd de winnaar van het Leerbedrijf van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Oprichter en directeur Cindy van Egmond was trots en blij dat ze aan tafel mocht toelichten waarom zij stagebegeleiding zo belangrijk vindt. Zij was dan ook tafelgast, samen met Curio-stagebegeleider Hilde Raats en studente Demi van Overveld. George Veerman praatte  vanuit zijn eigen ervaring met stagebegeleiding als ICT-ondernemer. Hij heeft zijn bedrijf verkocht en is dit schooljaar bij Curio in Roosendaal gestart als docent en stagebegeleider.

Het webinar is hier terug te kijken.

Wil je meer informatie over samenwerken met Curio of stageplaatsen, kijk dan op www.curio.nl/samenwerken. 

Lees ook