You are here:

“De jeugd hebben we hard nodig voor de toekomst van ons bedrijf.”

Als dé beroepsopleider van de regio is samenwerking met het bedrijfsleven van groot belang. Van stageplaatsen tot gastcolleges en deelname aan bedrijven- en banenmarkten. We zijn blij met deze samenwerkingen. Ze leveren zowel voor onze leerlingen en studenten als voor de leerbedrijven waardevolle ervaringen op. Dat laten we graag zien. 

In de serie ‘Curio in bedrijf’ belichten we de praktijkopleiders van onze stagebedrijven en hun stagiaires. Deze keer vertelt Piet de Visser, directeur/eigenaar van Melse Maljaars in Aagtekerke, over hoe hij en zijn team, studenten van Curio begeleiden. En waarom hij het opleiden van stagiairs zo belangrijk vindt.

Sector techniek en technologie

Melse Maljaars is al 99 jaar een begrip in Zeeland. Met zo’n 45 medewerkers en de modernste apparatuur en machines ontzorgt het loon- en verhuurbedrijf dagelijks zijn opdrachtgevers bij onder andere grondverzet, straat- en groenonderhoud en GPS-metingen.

Melse Maljaars is nu ruim twintig jaar een leerbedrijf. Piet heeft in die tijd ervaren dat theorie en praktijk niet zonder elkaar kunnen. “Je kunt van nature nog zo’n goed inzicht hebben in het graven, uiteindelijk heb je de theorie nodig om alle opdrachten goed te doen. Dat begint al bij het uitzetten van een project met behulp van de 3, 4, 5-steek tot het stellen van de juiste vragen aan de grondwerker. Aandacht hiervoor op school én in de praktijk maken van de jeugd een welkome aanwinst voor ons bedrijf.”

Lees hier het hele verhaal.
Eerder dit jaar besteedde Curio in bedrijf aandacht aan:

Bekijk alle artikelen op Curio in bedrijf – samenwerking bedrijfsleven.

Lees ook