You are here:

Curio entree naar Málaga

Zes studenten van Curio entree hebben de kans gekregen om ervaring op te doen in het buitenland. Dankzij het Erasmus+ KA2 project EqualOpportunities4All. Van 13 t/m 20 november zijn zij samen met twee docenten, Bernie van Stappershoef en Jacolien de Regt, naar Málaga gevlogen. In de Spaanse stad volgden de studenten een speciale bootcamp. Tijdens deze reis hebben zij letterlijk hun grenzen verlegd.

Curio Entree Naar Malaga

Curio vindt inclusiviteit enorm belangrijk. Dat betekent dat iedereen gelijke kansen moet krijgen. Zonder te letten op de achtergrond, geaardheid of economische-, sociale-, culturele-, geografische- of gezondheidssituatie. Dankzij het project EqualOpportunities4All krijgen ook studenten van entree (niveau 1) en mbo breed (niveau 2) de kans om internationale ervaring op te doen. 

Het programma en motivatiebrief van de studenten

In november werd het project voor de eerste keer uitgevoerd. Het was een proef om te kijken of het programma aansloot bij deze doelgroep. Tijdens de lessen van Curio entree is er aandacht besteed aan internationalisering. Ook mochten de studenten meedenken over de inhoud van het programma. Zo kwam een stuk LOB (Loopbaanoriëntatie en –begeleiding), burgerschap en BPV(beroepspraktijkvorming) naar voren. Het definitieve programma is samengesteld door Frank Kerstens (internationaal coördinator bij Curio start), samen met collega's van entree en mbo breed: Gerald de Waal, Bernie van Stappershoef en Jacolien de Regt. En de organisatie in Spanje: JongLeren.es.

Om deel te nemen aan de bootcamp in Málaga moesten de studenten een motivatiebrief schrijven. Hieruit werden zes studenten geselecteerd die mee op reis mochten.

Bootcamp in Málaga

In de video zie je een samenvatting van wat de studenten allemaal hebben gedaan in Málaga. Veel kijkplezier!

Tekst gaat verder onder de video.

Leerzaam voor studenten en docenten

De bootcamp in Málaga was erg leerzaam. Zowel voor studenten als de docenten. Hoe ga je totaal uit je comfortzone en spreek je iemand aan die alleen op een terrasje zit in het Engels? Hoe geef je eigen grenzen aan? En hoe maak je afspraken over het koken en schoonmaken? Maar ook voor docenten was het leerzaam. Wanneer geef je studenten 100% eigen verantwoordelijkheid? Kun je wel slapen als je weet dat studenten nog van het bruisende nachtleven genieten? Hoe stel je de grenzen en wat doe je als een student tien minuten te laat is?

Het project zal een vaste plek krijgen binnen het onderwijsprogramma van Curio entree en Curio mbo breed.

Ik heb in één week meer geleerd, dan in drie weken school!
entree-student

Lees ook