You are here:

Curio biedt studenten modern praktijkonderwijs in De Kragt

Sportcomplex De Kragt in Breda kwam donderdag 23 maart ietwat uit de startblokken. Een groep studenten van Curio sport en bewegen en Fontys Sportkunde mochten een blik werpen in De Kragt. De plek waar straks ook letterlijk startblokken staan. De nieuwe indoor atletiekhal wordt een van de ruimtes waar zij vanaf het nieuwe schooljaar 2023-2024 praktijklessen gaan volgen. De Kragt is een ideale praktijkomgeving voor studenten van verschillende opleidingen van Curio. Curio is de voornaamste huurder van de gemeentelijke sportvoorziening.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

In De Startblokken Dekragt

Leren staat centraal bij De Kragt. Talenten en trainers leren door zich onder begeleiding optimaal te ontwikkelen. Daarnaast leren de studenten van Curio sport en bewegen hoe zij kinderen en jongeren breed motorisch laten bewegen. De Kragt is een leer-werkomgeving voor toekomstige sport- en beweegprofessionals, beheerders en horecamedewerkers. De buitenruimte krijgt een groene, sportieve en creatieve invulling. En wordt ook ingezet voor bewegingsonderwijs.

Hét onderwijs van de toekomst
Bestuursvoorzitter Rob Neutelings is blij met dit fantastische sportcomplex waarin de studenten van sport en bewegen en andere opleidingen hun talenten goed kunnen ontwikkelen. Curio heeft een meerjarige huurovereenkomst afgesloten om praktijkonderwijs in De Kragt mogelijk te maken. “We zijn de beroepsopleider van de regio. We bieden studenten onderwijs dat goed voorbereidt op de beroepspraktijk. Ze krijgen modern onderwijs in een accommodatie met de nieuwste faciliteiten. Goed beroepsonderwijs staat midden in de maatschappij. Daarom gaan de studenten straks ook bewegingsactiviteiten organiseren voor Bredanaars.”

Lees ook