You are here:

Samen tegen eenzaamheid tijdens challenge '100 jaar gezond'

Voor de derde keer is de challenge '100 jaar gezond' van start gegaan. Zorginstellingen, onderwijs en de gemeente Breda werken samen aan oplossingen tegen eenzaamheid. Tijdens de aftrap pitchten zorginstellingen en de gemeente Breda hun vraagstukken. Honderd jongeren van het vmbo, mbo en hbo gaan in gemixte werkgroepen aan de slag. Vanuit Curio doen leerlingen van Curio prinsentuin van cooth en mbo-studenten verpleegkundige mee. In december mogen zij hun ideeën presenteren.

Hoe herken je eenzaamheid?

De zorgpartners Amphia, Surplus,Thebe, GGD West-Brabant en de gemeente Breda hebben ieder hun eigen vraagstuk. Zo wil het Amphia graag weten hoe ze eenzaamheid onder patiënten kunnen herkennen en voorkomen. Surplus wil juist de jongeren bereiken. Eenzaamheid komt helaas bij alle leeftijden voor. De gemeente Breda wil weten welke technologie ze kunnen inzetten. 

“Jonge mensen hebben vaak een heel andere kijk op zaken."

Een win-win situatie

De Bredase wethouder Miriam Haagh vertelt enthousiast : “Jonge mensen hebben vaak een heel andere kijk op zaken. Door deze
‘fresh brains’ te vragen na te denken over uitdagingen van de stad hopen we op nieuwe ideeën. En doordat leerlingen en studenten van verschillende opleidingen samen werken, leren ze van elkaar en leren ze elkaars kennis en kwaliteiten te benutten. Een win-win situatie.” De Experience zorgt ook voor een betere samenwerking tussen de scholen en de betrokken organisaties.

4E2001BDF20B5A3548919CB0BABF9DD8634FDF508E1B7836CDD3CD20E908FED5

Lees ook