You are here:

Bouw mee aan jouw groene stad

Steeds meer mensen wonen in de stad. En de stedelijke omgeving wordt steeds ongezonder. Daarom zijn er groene oplossingen nodig. Met de challenge ‘Jouw groene stad’ dagen we leerlingen van leerjaar 3 en 4 vmbo en havo uit mee te denken over de belangrijke vraag: Wat hebben wij nodig om in de stad te leven in balans met de natuur? Door deze challenge ontdekken leerlingen welke opleidingen zich met deze vraag bezig houden. Zoals Urban Green Development, Tuin, Park en Landschap en Milieuinspectie en onderzoek.

Bouw Een Groene Stad Groene Stad

Bas Postma (projectleider verbinding vmbo-mbo) heeft de challenge Jouw groene stad samen met twee hbo-studenten bedacht. Hiermee gaan ze langs verschillende vmbo-scholen en geven hier een pitch. Tijdens de pitch gaan de klassen aan de slag met LEGO om hun groene stad te bouwen. Het resultaat kunnen ze delen op de Instagrampagina Jouwgroenestad. Bas heeft daarnaast lesmateriaal ontwikkeld, waarmee de klassen met nog veel meer leuke groene challenges aan de slag gaan. Iedere school kan zelf bepalen op welke manier ze het opnemen in hun lesprogramma.

Bouw Een Groene Stad Stad

Prijs voor de groenste stad
De challenge Jouw groene stad daagt de leerlingen uit om een ontwerp te maken van een groene stad. Hoe ze dat doen mogen ze geheel zelf invullen. Tijdens de informatieavond van het mbo op donderdag 24 maart worden de resultaten gepresenteerd. Dat gebeurt op de Frankenthalerstraat in Breda. De klas die de challenge het beste heeft uitgevoerd wint een verzorgde barbecue voor de hele klas!

Ben je nieuwsgierig geworden of de challenge iets is voor jouw klas? Kijk voor meer informatie en om jezelf aan te melden op Jouw groene stad | Curio. Of neem contact op met Bas Postma 

Lees ook