You are here:

Avans Innovative Studio is officieel stagebedrijf voor Curio-studenten

Avans Innovative Studio (AIS) is officieel een nieuw stagebedrijf voor Curio studenten. Vorige week startte al een project met studenten van Curio en AIS. Het doel is om de mbo- en hbo-studenten van elkaar te laten leren en elkaar te laten ondersteunen. Deze creatieve broedplaats van Avans aan de Claudius Prinsenlaan in Breda biedt daar prima gelegenheid toe.

Een mooi voorbeeld daarvan is een stage die een van de studenten van de Sign-opleidingen van Curio loopt binnen AIS. Kleine projectgroepen geven er op een creatieve en vernieuwende manier vorm aan projectonderwijs. Studenten van verschillende opleidingen komen in deze omgeving samen en werken aan een opdracht vanuit een externe opdrachtgever.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

AIS Curio 1

Officieel goedgekeurd opleidingsbedrijf
Om een stage bij AIS mogelijk te maken, heeft Avans met ondersteuning van Curio een aanvraag ingediend om een geaccrediteerd (officieel goedgekeurd) opleidingsbedrijf te worden. En dat is AIS nu. Daardoor konden Curio en Avans vorige week de samenwerking officieel maken.

10 werken meedraaien bij AIS
Aanvullend op de stages kunnen Curio-studenten ook met hun klas en docent(en) een periode van 10 weken meedraaien bij AIS. Zo maken ze via AIS kennis met de verschillende facetten van het hbo. Dat biedt de mbo’ers meer houvast om bewust te kiezen voor doorstroom naar het hbo.

Lees ook