You are here:

Bekijk nu aflevering 14 van Curio tv

In deze aflevering hebben de docenten Tineke Kaptein en Kees Braber een goed gesprek met Collin Baks, leerling vmbo en Janneke van der Pol, student adviseur leefomgeving over de examentijd. Die komt er al snel aan. Hoe bereid je de studenten en leerlingen voor? Hoe studeer je het beste? En hoe ga je afkijken tijdens de examens?

Curio challenges vmbo-mbo

Projectleider Bas Postma is de drijvende kracht achter de Curio challenges vmbo-mbo. Dit zijn praktijkuitdagingen voor derde- en vierdejaars vmbo’ers. Ze zoeken naar oplossingen waar bedrijven, onderwijs en maatschappij behoefte aan hebben. Daarbij ontdekken ze hun talenten en mbo-studies. Bas vertelt welke challenges er zijn, hoe die in elkaar zitten, wie erbij betrokken zijn en waar de ouders van de vmbo’ers de resultaten met eigen ogen kunnen zien.

Pioniersproject Curio music

Haiko gaat langs bij de Curio music band. Docent Wouter Verhalle vertelt over het pioniersproject waarbij studenten en docenten samen muziek maken. Student Sterre Klijs is enthousiast bandlid en daagt Haiko uit om een deuntje mee te spelen. Wil je weten wat er speelt? Dan kijk je Curio tv

De tekst gaat verder onder de video.

Dit is Curio tv

In Curio tv staat jouw nieuwsgierigheid centraal. Iedere aflevering praten we je bij over alles wat er speelt binnen én buiten Curio. Inspirerende verhalen van (oud-)studenten bijvoorbeeld. En docenten die vol enthousiasme vertellen over hun onderwijsidee. Met Curio eropuit bezoeken we de leukste evenementen en projecten. En bij Curio actueel ontdek je nieuwe ontwikkelingen als eerste. Ook brengen we leerlingen, studenten en docenten met elkaar in gesprek. Met Curio tv leren we elkaar kennen. We delen de mooiste verhalen, zowel intern als extern. Omdat we trots zijn op Curio.


Curio tv is iedere maand online te zien. Bekijk 
hier alle afleveringen.

Lees ook